Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pričuva u vukovaru

Udruga potrošača: Tehnostan godinama sustavno krši zakone

mirko dragun
Branimir Bradarić/VLM
21.08.2013.
u 14:13

Pojašnjavajući svoje tvrdnje predsjednik udruge Mirko Dragun rekao je da Tehnostan s legalno izabranim predstavnicima zgrada sklapa nezakonite ugovore

– Vukovarska gradska tvrtka Tehnostan i dalje nastavlja sa svojim primjerima nezakonitog poslovanja koji isključivo idu na štetu građana, odnosno korisnika stanova, rečeno je  na konferenciji za novinare Udruge potrošača grada Vukovara.

Pojašnjavajući svoje tvrdnje predsjednik udruge Mirko Dragun rekao je da Tehnostan s legalno izabranim predstavnicima zgrada sklapa nezakonite ugovore, što je prijavljeno i Državnom inspektoratu, odakle već dva mjeseca nema nikakve reakcije ni odgovora.

– Tehnostan je deset godina nezakonito naplaćivao pričuvu od korisnika stanova, a sad nastavlja s daljim nezakonitim postupanjima. Uzimaju od pričuve 30 posto naknade po ulazu i to bez ikakvog dopuštenja grada ili stanara. U isto vrijeme predstavnicima zgrada isplaćuju šest puta manju naknadu, odnosno, 5 posto. Po istom pitanju smo se obratili Tehnostanu i državnom inspektoratu za odgovor, međutim nismo dobili povratnu informaciju, istakao je Dragun.

Dodaje kako na ovaj način Tehnostan već godinama ostvaruje visoke profite, a da u isto vrijeme na računima zgrada čiji stanari plaćaju pričuvu nema nikakvih sredstava. Kao primjer naveo je stambenu zgradu u kojoj živi i na čijem podračunu, kako tvrdi, nema sredstava iako se pričuva redovito plaća.

Zbog toga će se za svaki ozbiljniji zahvat na zgradi stanari morati snalaziti sami, dizati kredite ili pak ne poduzimati ništa.

– Žalosno je što smo u više navrata sve ovo prijavljivali i Državnom inspektoratu odakle ništa ne poduzimaju. Ne znam koja je svrha inspektorata ako on ne provodi zakone koji su doneseni. Radi toga stječemo dojam da politika nekoga štiti i stoji iza nekoga jer da je drugačije nešto bi se poduzelo, zaključio je Dragun. 

>> 'Grijanje u Vukovaru godinama se naplaćuje na nezakonit način'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije