Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snašli se

Vjeronauk i njemački uče u prikolici s autotržnice

\'Unutarnja-090910-Vinkovci-Zbog nedostatka prostora u Osnovnoj skoli Nikola Tesla u prigradskom naselju Mirkovci dio slobodnih aktivnosti odrzava se u kontejneru autor:Goran Ferbezar/pixsell\'
Goran Ferbežar/Pixsell
09.09.2010.
u 19:41

Moramo se snalaziti dok se ne dogradi zgrada, u kojoj ćemo imati dovoljno prostora, kaže ravnatelj Anto Vidović

Imamo 263 učenika sa 44 prvašića koliko smo ih ove jeseni upisali, 10 odjeljenja na hrvatskom i osam na srpskom programu, a devet učionica pa je vrlo teško organizirati nastavu u tako skučenim uvjetima. Zato smo uložili 27.000 kuna svoga novca i u Osijeku na autotržnici kupili ovu prikolicu koja, istina, nalikuje na one u cirkusu, ali će poslužiti za odvijanje izborne nastave njemačkog jezika i slobodnih aktivnosti vjeronauka gdje su skupine manje.

Grad je obećao urediti struju i grijanje. Moramo se snalaziti dok se ne dogradi zgrada u kojoj ćemo, vjerujem, imati dovoljno prostora – kaže Anto Vidović, ravnatelj OŠ Nikole Tesle u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima kojega ipak brinu "slatke" brige jer mnoge škole imaju manjak učenika.

I mnogo veće škole bile bi sretne kad bi primile 44 nova prvašića, pa makar imale slične probleme kao mirkovačka škola koja je morala zaposliti još jednu učiteljicu. Vidović dodaje kako je završena projektna dokumentacija za nadogradnju postojeće zgrade kojom će škola dobiti osam novih učionica i sportsku dvoranu i bit će mjesta za 400 učenika. Čeka se samo dozvola ministarstva. – Ipak smo se odlučili za kontejner na kotačima jer bi u suprotnom djeca bila odvojena – kaže Anto Vidović.

Ključne riječi

Komentara 15

SA
sandrina
13:01 10.09.2010.

Ne dao Bog većeg zla:-))

RE
returnofTito
20:01 09.09.2010.

Vjeronauk i crkvu treba zakonom zabraniti i problem rijesen. PLJUC!

OB
-obrisani-
13:00 10.09.2010.

Za utjehu bi bilo da je ova CIRKUS prikolica bar prosla na tehnickom pregledu ispravnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije