Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radna akcija

Učenici Tehničke škole sami oličili svoje učionice

Tehnička škola (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/3
09.01.2013.
u 11:17

Iako ih se prijavilo sedamdesetak u akciji sudjeluje samo dvadesetak jer za sve ne mogu osigurati sredstva za rad

Učenici Tehničke škole u Požegi zadnji tjedan praznika odlučili su iskoristiti kako bi učinili nešto korisno za sebe i svoju školu. Na Vijeću učenika među ostalim predložili su akciju ličenja škole u kojoj bi sami sudjelovali. Ravnatelju se ideja svidjela te je pozvao zainteresirane učenike da se jave. Iako ih se prijavilo sedamdesetak u akciji sudjeluje samo dvadesetak jer za sve ne mogu osigurati sredstva za rad.

– Ovo je početak. Na proljeće ćemo pokrenuti i akcije uređenja okoliša škole gdje imamo dosta zelenih površina. Iako će nas radovi manje financijski stajati zbog sudjelovanja učenika to nije bio motiv već da shvate da je ovo naš zajednički prostor – kaže Vedran Neferović, ravnatelj škole.

Ksenija Romanić, školska pedagoginja kazala je da se dosta često susreću s uništavanjem školske imovine te da će ovaj način animiranja učenika pomoći da učenici shvate da je škola njihov prostor te da je dobro ga učiniti lijepim i truditi se da takav i ostane.

Ivan Jambrečina iz Mokreša, učenik trećeg razreda za zanimanje strojobravar, jedan od inicijatora ove akcije kazao je da su oni kao učenici htjeli pokazati da i oni mogu izvan nastave doprinijeti da im učionice i hodnici budu ljepši te da ubuduće više i sami paze na njih.

– I kod kuće pomažem tati tako da mi ovo nije nepoznat posao – kazao je Ivan dodajući da bi mogli još sudjelovati u nekim sličnim akcijama. Iako nikada nije imao četku u rukama učenik Gabrijel Rašić iz Požege brzo je naučio kako se liče zidove. Akciji su se odazvale i učenice.

– Uglavnom čistim podove. Čistačice su starije žene pa je njima teže se sagnuti nego nama mladima – obrazložila je Marijana Pujić iz Šeovaca. Majstor i voditelj radova Zoran Antunović iz obrta Antunović interijeri ističe da nikada nije radio u ovakvom društvu.

– Moram priznati da su mi pravo osvježenje. Dečki su mladi, malo se i zafrkavaju ali i rade. Ovo je odlična stvar, svaka čast ravnatelju. Radim dugo ovaj posao, ali ovo još nisam vidio – kazao je Antunović.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mate112
mate112
11:36 09.01.2013.

besplatna radna snaga, zašt ne?

BA
balic
12:11 09.01.2013.

Besplatna radna snaga ... ajd ne lupetaj ,rad nikom nije skodio... Ovo je za pohvalu... Kad je Ministru obrazovanja svejedno kakve su nam skole ,ucionice,nek se uci od djece... Najbolje je da ode konacno tim bi nam svima napravio veliku uslugu...

PA
patavo
12:31 09.01.2013.

sve pohvale ovim mladim ljudima, njihovim roditeljima i nastavnicima,ljudi koji u mladosti cijene rad i druge ljude bit će i kasnije vrijedni i pošteni ljudi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije