Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Učenici se otrovali ribljim štapićima u OŠ Bisag

škola
Goran Ferbežar/Pixsell
24.03.2010.
u 13:32

Jučer su za užinu konzumirali panirane riblje štapiće, a simptomi trovanja, poput bolova u trbuhu, mučnine, povraćanja, kod nekih i proljeva, počeli su dva do četiri sata nakon užine.

Sedamnaestoro učenika Osnovne škole Bisag danas nije došlo na nastavu. Jučer je, naime, određeni broj učenika počeo povraćati pa se pojavila sumnja na trovanje hranom u školi.

- Jučer popodne primijećeno je da djeca povraćaju i odmah smo zvali njihove roditelje, sa svakim smo stupili u kontakt. Obavijestili smo i županijski Zavod za javno zdravstvo i sanitarnu inspekciju. Djeca su dobro, neka od njih već su danas došla u školu, no neki su ostali kod kuće kako bi se do kraja oporavili - rekla nam je ravnateljica škole Draženka Švelec-Juričić. U školi je danas bila i sanitarna inspekcija.

- Prema epidemiološkoj obradi, riječ je o trovanju hranom i tom je epidemijom zahvaćen 21 učenik viših razreda.

Oni su jučer za užinu konzumirali panirane riblje štapiće, a simptomi trovanja, poput bolova u trbuhu, mučnine, povraćanja, kod nekih i proljeva, počeli su dva do četiri sata nakon užine. Učenici su liječeni ambulantno. Jeli su drugi paket ribljih štapića, dok je prvi pripreman za niže razrede i učitelje - rekla je voditeljica Higijensko-epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije dr. Ljiljana Plačko. U školi koju pohađa 122 učenika poduzete su sve protuepidemiološke mjere i provedena je dezinfekcija.

Komentara 8

VL
:-)
15:14 24.03.2010.

...svaka čast fotografu, on je zasigurno bio na licu mjesta....?! Onaj tko zna kako OŠ Bisag izgleda shvatit će o čemu govorim... jako profesionalno, bravo, bravo...

OB
-obrisani-
17:58 24.03.2010.

mogao je postaviti sliku lepe brene uz komentar o trovanju učenika ,ipak je brena riba ipo,a ova škola ni blizu nije bisaga

MV
martina.vrscak
18:19 24.03.2010.

ovo nije slika OŠ Bisag!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije