Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer za obranu

U Vukovaru žele udružiti sve braniteljske udruge

vukovar
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
24.06.2013.
u 13:51

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara ubrzano rade na stvaranju i oblikovanju Platforme za udruživanje braniteljskih i stradalničkih udruga

Prema najavama iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara ubrzano se radi na stvaranju i oblikovanju Platforme za udruživanje braniteljskih i stradalničkih udruga u jedinstvenu organizaciju na razini državi.

- U tijeku je izrada nacrta statuta i drugih potrebnih akata. Po postojećem planu i predviđenoj dinamici realizacije istog, konstituirajuća i izborna sjednica jedinstvene braniteljsko stradalničke organizacije održati će se sredinom mjeseca studenog ove godine u Vukovaru. Biti će simbolično posvećena moralnoj i etičkoj dimenziji Vukovara 1991. godine s jasnom i nedvojbenom porukom ponovnog jedinstva branitelja, stradalnika i hrvatskog naroda u borbi za hrvatski Vukovar - mjesto posebnog pijeteta te za drugačiju i bolju Hrvatsku, navode iz Stožera.

Navode i da će ustrajati u svome prijedlogu da se Vukovar proglasi Mjestom od Posebnog pijeteta kao i da uz podršku političkih stranaka hrvatskog bloka imaju i naznake da bi za prijedlog mogli glasati i neki predstavnici nacionalnih manjina.

- Stožer se nada da će naići na razumijevanje i suradnju aktualne vlasti na lokalnoj i državnoj razini, koja je do sada izostala, kako ne bi došlo do novog zaoštravanja i pogoršavanja odnosa, jer mi u Stožeru ne možemo i nećemo odustati od naših zahtjeva. Spremni smo naša upozorenja izrečena na mirnim prosvjednim skupovima u Vukovaru i Zagrebu ostvariti, te Vukovar, u mjesecu studenom ove godine, učiniti negostoljubivim za odgovorne na vlasti, najavljuju iz Stožera.

>>\'Nastavljamo sa projektom Vukovar - mjesto posebnog pijeteta\'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije