Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stalna pripravnost

U Vinkovcima snijeg prestao padati, prometnice prohodne

Vinkovci snijeg (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
07.02.2012.
u 11:57

Dežurne ekipe Nadcestarije mogu početi čistiti 300 kilometara prometnica u svojoj nadležnosti

Kao što su meteorolozi i najavili, snijeg je na istoku Slavonije prestao padati nešto iza 11 sati nakon što je gusto sipio od jučer i nanio dodatnih desetak centimetara tako da je sada debljina snježnog pokrivača 50-ak centimetara.

Tek sada kada je snijeg prestao padati, dežurne ekipe Nadcestarije mogu krenuti u čišćenje 300 kilometara prometnica u svojoj nadležnosti jer su do sada radili uzaludan posao. Kada bi prošli jednu dionicu, novi snijeg je napadao pa su prometnice stalno bile pod snijegom zbog čega se preporučuje oprezna vožnja. Prometna policija podsjeća da su sve prometnice prohodne, ali je na snazi zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te da je obvezna zimska oprema.

U Vinkovcima djelatnici komunalnog poduzeća Nevkoš lopatama pročišćavaju križanja ulica kako bi oslobodila pješačke prijelaze, a komunalni inspektori upozoravaju građane na obvezu čišćenja snijega pred svojim kućama. Samo manji broj građana oglušio se na upozorenja, a većina vrijedno čisti. Gradski komunalni inspektor Danijel Spevak kaže da ima neočišćenih dijelova ulica, ali je to ispred kuća u kojima nitko ne živi ili su staračka domaćinstva pa fizički ne mogu očistiti snijeg.

Vinkovačke osnovne škole ne rade danas i sutra, a ravnatelji će odlučiti za svoju školu hoće li nastava i dalje biti prekinuta do kraja tjedna kao što je to u svim ostalim školama u Vukovarsko-srijemskoj županiji prema odluci župana Bože Galića. U svim školama tehničko osoblje obvezno je dolaziti u školu iako nema učenika, a u nekima svi zaposleni moraju biti u školi od 9 do 12 sati.

Krizni stožer za sada ne namjerava proglasiti izvanredno stanje jer za to nema uvjeta, ali je na snazi prvi stupanj pripravnosti za zimske uvjete. Danas će župan donijeti odluku hoće li se prekinuti nastava i u srednjim školama jer su većina srednjoškolaca putnici koji moraju do škole vlakom ili autobusom, a to je zadnjih dana prava avantura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije