Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokiranaj obitelj

U vikendici potrošili 350 puta više vode od svojeg prosjeka!?

'24.03.2010., Zadar - Dubravko Jurina mora platiti enorman iznos vode za koju tvrdi da nije potrosio te da Benkovacki vodovod plaljcka gradjane. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
27.03.2010.
u 09:50

U 37 dana između dva izmjera vodomjera na dan je u zemlju otjecalo oko deset kubika, odnosno 10.000 litara vode

Obitelj Dubravka Jurine iz Biograda šokirao je mjesečni račun za vodu u vikendici pokojnog oca njegove supruge u Polači pokraj Benkovca, na kojemu stoji da su potrošili čak 350 puta više vode od dotadašnjeg prosjeka! Naime, mjesečno su u prosjeku trošili oko 1,1 kubni metar vode, da bi im Vodovod i odvodnja iz Benkovca ispostavio račun za siječanj s potrošenih 387 kubika, za što trebaju platiti 4249,59 kuna.

– Od priključenja na vodu trošili smo od nula do najviše devet kubika mjesečno. Stoga nas je šokirao račun s potrošnjom od čak 387 kubika, i to u samo 37 dana do spornog očitanja vodomjera 4. siječnja. Ispada da smo na dan trošili 10 kubika, 10.000 litara vode! – kazao nam je Jurina i napomenuo da su ventili vodomjera uvijek bili zatvoreni. Da bi se nešto moglo dogoditi, posumnjao je još 3. siječnja, kada je, kaže, primijetio da poklopac iznad vodomjera nije u ležištu, dok je staklo na samom vodomjeru puknulo.

– Žalio sam se Vodovodu pa su mi smanjili račun za 2114,96 kuna uz obrazloženje da je vodomjer oštećen zbog velikih hladnoća te da sam ga trebao zamijeniti – rekao je Jurina, koji je o svemu obavijestio i Udrugu Potrošač.

Komentirajući ovaj slučaj, direktor Vodovoda Benkovac Mirko Šunić kazao nam je kako su zbog socijalnih neprilika obitelji Jurina pristali prepoloviti taj račun te im omogućiti plaćanje na rate. Dodao je kako nije istina da su ventili vodomjera bili zatvoreni jer tada voda ne bi istjecala, a tvrdi i da je dnevno moglo istjecati 10.000 litara vode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije