Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misterij u polju

U Svetom Martinu pojavilo se 11 zagonetnih krugova

krugovi, žito (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
28.06.2010.
u 17:45

Razmišljanja mještana u općini Sveti Martin oko zagonetnih krugova u žitu su podijeljena.

- Ma to mladež iz Svetog Martina radi valjkom. Nije im prvi put. Nemaju pametnijeg posla, dosadno im je pa rade atrakciju. Nismo u 15. stoljeću da vjerujemo u bajke. Neki kažu da osjećaju posebnu energiju u krugovima, ali to je smiješno. I nije istina da nema signala za mobitel -  tako su komentirale najnovije krugove u žitu rođakinje Anica, Laura i Suzana Flac iz Donjeg Koncovčaka. S djecom su sjele na kavu kod Suzane, na početku, kako je zovu, "Flac avenije" i komentirale najnovije krugove u žitu koji su se pojavili nedaleko njihove avenije, između Svetog Martina na Muri i Donjeg Koncovčaka.

Zagonetnih 11 pravilnih krugova pojavilo se na polju pšenice. Krugovi promjera oko sedam metara povezani su stazama i postavljeni tako da tvore oblik križa. Promjera su oko sedam metara. Sve su stabiljke, unutar krugova koji su vrlo pravilni, polegnute u istu stranu.

- Moramo i mi požeti svoj ječam, da i nama to ne naprave - kažu gospođe i dodaju da znaju u kojoj kući žive "umjetnici".

Nije ovo prvi put da su se u toj općini pojavili takvi krugovi, nego već treći ili četvrti put.

- Prije tri godine bili su kod tvornice Te-pro, na čak pet mjesta. Ne znam kako je to napravljeno i što bi nam to mogli biti - rekao je Dragutin Oletić iz Žabnika dodajući da je zemljište na kojemu su se pojavili novi krugovi u vlasništvu poljoprivrednika iz Ljutomera u Sloveniji - Franje Štiha. Pšenica je skoro zrela, za tjedan dana trebala bi biti žetva.

Policiji, doznajemo, nitko nije prijavio štetu na usjevima.

Ključne riječi

Komentara 25

DU
Deleted user
10:43 29.06.2010.

Ako ima elektromagnetskog zračenja pa čak i slabe radijacije onda se neradi o tipu sa letvom i puno mašte. Jer odakle tipu sa letvom radioaktivni materijal ili elektromagnet tako jak. Nego se radi o letećem tanjuru. Jer je jedino on sposoban napraviti elektromagnetsko polje i radijaciju.

OB
-obrisani-
11:13 29.06.2010.

@inter: Daj nemoj srat više idi nešto korisno radi

LI
lietuva
18:26 08.07.2010.

Ma dajte prestanite uništavati žito noću, u Britaniji su snimljeni ljudi s letvama koji to rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije