Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz II. svj. rata

U središtu Sl. Broda otkrili 250 kg tešku bombu, stanari evakuirani

bomba, slavonski brod,očevid (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
28.11.2012.
u 14:03

Pronađena je neeksplodirana bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata. Pirotehničari pokušavaju deaktivirati bombu i iskopati je iz zemlje.

Samo mjesec dana nakon pokretanja akcije za uklanjanje možda i tonu teške bombe iz gradske Tvrđave, u središtu Slavonskog Broda pronađena je još jedna golema neeksplodirana bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Pronašli su je građevinari kopajući temelje u Ulici Vatroslava Jagića, u neposrednoj blizini dviju srednjih škola – Obrtničke i Medicinske. Neslužbeno doznajemo da je riječ o tipu američke avionske bombe teške 250 kilograma. Evakuirano je stanovništvo iz nekoliko okolnih kuća, a policija je blokirala cijelo naselje Lutvinku i nije dopuštala prolaz. Pirotehničari pokušavaju deaktivirati bombu i iskopati je iz zemlje.

Ključne riječi

Komentara 4

PO
posluzitelj
17:57 28.11.2012.

Eh...u njemackoj napretak svega, samo nema tocki, zareza i velikih slova ;)

CI
cinbenik
08:23 29.11.2012.

Dali su ove bombe dosle tu od prijatelja ili od neprijatelja...................Tko je koga tamo gadjao,pa nije valjda i S.Brod imao toliko partizana, omrazenih,a oni nisu imali toliku aviaciju da gadjaju ustase.........kako to sve objasniti prijateljske ili neprijateljske..........Tko je tu koga oslobadjao ili okupirao..............valjda cemo nekada saznati..................

DU
Deleted user
15:32 28.11.2012.

bolje vam je prste dalje zovite specijaliste ovdje kod nas u njemackoj oni vam svaki dan rade sa takovim stvarima i iskustva imaju na pretek.nista lose za nase pirotehnicare ali ovo je moguce i da bude sa specijalnim upaljacem koji je u Münchenu napravio milionsku stetu u schwabingu jer je imao kemisku supstancu za upaljac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije