Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel iz Slivna

U Slivnu od četvrtka odsječeni, nema kruha, vode, lijekova...

Vrgorac (1)
Slobodan Jerkušić
06.02.2012.
u 12:33

Splitsko-dalmatinski župan zatražio je od Vlade pomoć u tehnici i pozvao Splićane da očiste okućnice. U KBC-u Split 330 ozlijeđenih i polomljenih.

Slivno u Imotskoj krajini od četvrtka je potpuno odsječeno od svijeta. U selu dugačkom 20-ak kilometara živi 300-tinjak stanovnika, uglavnom starih. Stanje je tragično, ljude je uhvatila panika. Zameteni su u snijegu visokom oko dva metra. U kućama se voda zamrznula, nema kruha, lijekovi i namirnice su pri kraju. Stanovnici Slivna ne mogu ni do drva za loženje.

– Kao da ne postojimo. Zvali smo svakoga. Nitko ne reagira. Starci nemaju ni kapi vode, ni kruha, ni mlijeka. Ne možemo do trgovina, do Imotskog. Neki mlađi susjedi obilaze starije osobe, ali puno je zaselaka do kojih se ne može. Užasno je. Treba nam pomoć – kazala je Ankica Barić.

Poručuje da su svi stanovnici Slivna "hitni slučajevi".

Potpuno su blokirana i vrgoračka sela Poljica, Mijaca, Stilje, Kokorići, Zavojane, Duge Njive. U Vrgorac je stigla vojska koja čisti teren ispred srednje škole.

– Sve je zatrpano. Led posvuda. Ledene su sige veće od pola metra. Prijeti opasnost jer snijeg pada s krovova kuća. Ogromne su to količine. U Domu zdravlja ne radi nijedan stomatolog – rekla nam je Neva Tolić.

>>Sve aktualnosti o vremenskim neprilikama danas u Hrvatskoj čitajte ovdje: Hladnoća odnijela još jedan život, vojska na putu za Imotski i Vrgorac

Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, krenuo je u obilazak ugroženih područja, poglavito imotskog i vrgoračkog kraja. Od Vlade je župan zatražio pomoć u tehnici, primarno onoj s autocesta, a Splićane je pozvao da očiste okućnice i pločnike.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Django
Django
14:11 06.02.2012.

Tek su dosli na vlast, a vec nista ne funkcionira - kukurikuuuuu

AR
arjavas
14:39 06.02.2012.

Django., u splitsko -dalmatinskoj županiji na vlasti je HDZ.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:52 06.02.2012.

Vodu iz sniga nije teško stvoriti. Korisni savjet HDZa ZAgrabiti u neku šerpu sniga i staviti na upaljeno,drvo šumu ili nešto što gori i već za pola sata Etto VODEE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije