Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZABRANA SDP-ovka pr

U Saboru Marija Vukobratović - Križevci napokon imaju svoj glas

Marija Vukobratović
Sergej Novosel/VLM
21.01.2012.
u 18:00

Doktorica agronomije je zastupnicom postala u srijedu, kao i Vesna Želježnjak iz Koprivnice, a obje su ušle kao zamjena

Nakon više od desetljeća i Ivane Sučec-Trakoštanec (HDZ, 1997.-2001.) Križevčani imaju predstavnika u hrvatskom parlamentu! Na sjednici Sabora u srijedu 54-godišnja dr. Marija Vukobratović (SDP), prisegnula je kao zastupnica i četiri godine promicat će ovdašnje interese. Agronomka, doktorica znanosti, predavačica na Visokom gospodarskom učilištu Križevci, na listi Kukuriku koalicije bila je na 11. mjestu u II. izbornoj jedinici, a u saborske klupe ušla je umjesto Darka Ledinskog, imenovanog u Vladu zamjenikom ministrice M. Opačić. M. Vukobratović mu je bila zamjenica i kad se 2009. kandidirao za župana, a sad je ušla i u saborske Odbore za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj i za ravnopravnost spolova. Ona sama reći će da je ovaj čin veliko postignuće, priznanje i čast.

– Svjesna sam da ću pri donošenju odluka morati dobro razmisliti zbog odgovornosti prema biračima i građanima - kaže, priznajući da će joj zbog novih dužnosti stručna karijera nažalost pasti u drugi plan.

Debi u Saboru bio joj je na raspravi o EU, a građanima poručuje da sutra izađu na referendum. No, ni euroskepticima, kaže zastupnica, ne osporava mišljenje, a jedan je i njen sin, povjesničar i aktivist. Obitelj intelektualaca čini i suprug, doktor znanosti na VGU, te kći, profesorica glazbe. Izborom Marije Vukobratović Križevčani vjeruju da su i za njih nastupila bolja vremena, a dosad ih je, otkad je višestranačja, uz Sučec-Trakoštanec, u Saboru predstavljao i dr. Valentin Puževski (HSS, 1993.-1997.).

M. Vukobratović je najavila da će tjedno u Križevcima, i svaka dva tjedna u Đurđevcu, imati susrete s građanima, a pozvala je na suradnju i predstavnike lokalne vlasti, obećavši svima da će se svojski truditi pomoći im svojim radom.

 

Ključne riječi

Komentara 1

YO
yocko
21:42 21.01.2012.

Ako če se ova gđa. ponašati kao Puževski i Trakoščanćevka onda bolje da nejde nikud jer to dvoje nije baš ništa učinilo za ovaj grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije