Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski đir

U rolericama se skijaju! Ma koje Sljeme, i niz Marjan jure slalomaši!

'14.05.2010.Split Clanice splitskog SKI INLINE kluba i koturaljskog kluba pripremae su se na asfaltu park sume Marjan uoci Kupa Dalmacije u slalomu na kojem ih ceka sest natjecanja. Photo: Ivo Cagalj/
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
14.05.2010.
u 20:25

Kod Inline slaloma mnogo je toga slično skijanju. Pokreti gornjeg dijela tijela gotovo su identični, tu su i ritam i mnogi drugi elementi – objašnjava nam Blaženko Granić, predsjednik Ski kluba Split

Ne vozi se slalom samo na snježnim i hladnim glečerima ili Sljemenu, slične užitke spuštanja niz padine pruža i Inline slalom. Riječ je o sportu koji po mnogočemu sliči skijanju, osim što se natjecatelji koriste betonskom stazom i rolericama umjesto snijegom i skijama. A i Splićani se spuštaju u pravom slalomu niz padine Marjana.

Koturaljke kao skije

Uz Skijaški klub Split osnovan je i Koturaljkaški klub Marjan koji, zahvaljujući sponzorima, organizira Blue Sun Dalmatia Cup, seriju od 6 Inline slalomskih utrka.

– Kod Inline slaloma mnogo je toga slično skijanju. Pokreti gornjeg dijela tijela gotovo su identični, tu su i ritam i mnogi drugi elementi – objašnjava nam Blaženko Granić, predsjednik Ski kluba Split. Na utrke, a po dvije će se održati u Splitu, Bolu i Tučepima, stižu najbolji Inline slalomaši iz Hrvatske i regije. I Split će imati svoje predstavnice koje se ne boje punom brzinom jurnuti niz padinu.

Voli skijanje i izazove

– Volim ovaj sport i izazove koje pruža. Mogu se skijati cijele godine – priča 16-godišnja Paola Bašić, koja se zadnje tri godine uz skijanje bavi i Inline slalomom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije