Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

U Rijeci se okupilo petstotinjak prosvjednika

Prosvjed u Rijeci (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/3
19.03.2011.
u 17:44

Prosvjednici su putem pozivali Riječane da im se pridruže šetnji i izađu na ulice.

Petstotinjak prosvjednika okupilo se na današnjem poslijepodnevnom anitvladinom prosvjedu u Rijeci. Povorka je, nakon okupljanja ispred hotela Kontinental, krenula prema središtu grada izvikujući "Dolje Vlada, odmah i sada", "Vlado odlazi", "HDZ lopovi".

Uz već viđene transparente "Vlado odlazi! Slobodu, dostojanstvo i budućnost - ne damo!", pojavili su se i novi - ""Diskretna demokracija, ne trebamo stranke i vođe", "Imamo Hrvatsku (Švicarsku), a naša djeca i unučad - baje!".

Prosvjedna je povorka zastala na Jelačićevom trgu gdje je jedna od prosvjednica pozvala okupljene da minutom šutnje odaju počast malom Ivanu iz Županje, koji je godinu dana čekao na operaciju srca, ali je nije dočekao. Prosvjednici su putem pozivali Riječane da im se pridruže i izađu na ulice.

Prolazeći ispred zgrade Grada Rijeke na Korzu nisu poštedjeli ni gradsku vlast uzvikujući "SDP lopovi". Nastavili su dalje do Jadranskog trga, gdje su, uzvikujući "Jaco, odlazi", na balkon sjedišta HDZ-a objesili transparent - sliku čovjeka koji kopa po kontjenerima s ispisanom porukom - Ovako izgleda Hrvatska u režiji HDZ-a" i komentar "hoće li nam oporezivati i kopanje po kantama za smeće".

Povorka je potom krenula ponovno prema platou ispred hotela Kontinental gdje su prosvjednike već čekale porcije graha, kako je Koordinacija prosvjednika Rijeka i najavila.

Novi prosvjed održat će se u srijedu u 18 sati.

Ključne riječi

Komentara 8

MI
mica1111
18:12 19.03.2011.

...eto,za početak vidim da su nepismeni...avaj,nije budučnost,nego budućnost... ...kad ni tu jednu svijetlu riječ nisu u stanju napisati kak treba...kako li su je tek u stanju ostvariti...

KU
kukuriku
18:42 19.03.2011.

micika,..ma to su sigurno neki \"Slovenci\"- sa tvrdo C´ stampali..-:))

Avatar seneka
seneka
17:58 19.03.2011.

I otišli su na pasulj...Živio HDZ !! drugo nismoi ni zaslužili..lol..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije