Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lošinj nije split

U Rijeci jaka bura bez snijega, Lošinj pod bijelim pokrivačem

delnice  (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/10
11.02.2012.
u 13:11

Udari bure nosili su crijepove s krovova, cijele komade krovnih pokrivača, limove , rušili dimnjake i stabla pa su vatrogasci nakon noćašnjih 39 intervencija danas do podneva imali više od 40 intervencija na svim dijelovima grada

Snijeg koji je zabijelio Hrvatsku zasad je zaobišao Rijeku i njenu užu okolicu, ali puše jaka bura ponegdje s udarima i do 147 kilometara na sat koliko je izmijereno na riječkoj obilizanici koja je u dijelu preko mosta na Rječini zatvorena za promet. Udari bure nosili su crijepove s krovova, cijele komade krovnih pokrivača, limove , rušili dimnjake i stabla pa su vatrogasci nakon noćašnjih 39 intervencija danas do podneva imali više od 40 intervencija na svim dijelovima grada.

Bura je oštetila i šator za maškare u Crikvenici, a u Novom Vinodolskom Korzo hrvatskih branitelja zatvoren je za pješake. Ondje je vjetar srušio više metalnih stupova koji drže tende ugostiteljskih lokala na šetnici. Snijeg pada na otocima Lošinju, Unijama, Susku, Iloviku, zabijelio je i jug Istre, a u Gorskom kotaru ponegdje ga ima više od 60 cm i dalje pada.

U Malom je Lošinju Riva lošinjskih kapetana pod nekoliko centimetara snijega, na pojedinim mjestima u gradu debljina snježnog pokrivača doseže i tridesetak centimetara snijega kojega nanosi bura koja jako puše. No, javljaju iz Lošinja, i mlado i staro je u akciji, snijeg se čisti ispred kuća i trgovina, u pogonu je i ralica i druga mehanizacja tako da se Lošinju neće dogoditi Split.

U prekidu su trajektne i katamaranske linije na riječkom području, a prema Zagrebu do Delnica se može doći samo starom cestom. Za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene, a preko Krčkog mosta mogu samo osobni automobili kao i između Bakra i Novog Vinodolskog.

 

Zima pokazala zube i Crikveničanima

Da zima svake godine prije ili kasnije mora pokazati zube, ovoga su se vikenda na svoju žalost uvjerili i Crikveničani! Olujna bura s udarima orkanske jačine sručila se tijekom noći s petka na subotu na turističku Crikvenicu noseći sve pred sobom, pa danas to mjesto izloženo nešto slabijoj buri izgleda kao da je njime prošao tajfun. Kolika je pričinjena šteta, za sada je nemoguće izračunati, ali u ukupnom zbroju riječ je zasigurno o višemilijunskom iznosu.

Bez konkurencije najveći gubitnik je šator na parkiralištu na rivi. Vikendima je udomljavao tisuće maškara koje su zabavljale estradne zvijezde Jole, Mladen Grdović, Magazin i njima slični, a sada je od njega ostala samo hrpa plastike i metala. Gotovo ni jedna ugostiteljska tenda nije ostala u jednom komadu, niti su išta bolje prošli prometni znakovi, kontejneri za smeće, klupe... Nebrojeno je srušenih stabala i polomljenih grana, oštećenih krovova i automobila, potopljenih brodica.

Srećom, Crikveničane nije zasuo snijeg, nego ga je samo bura nosila iz zaleđa. Opskrba električnom energijom, vodom i prehrambenim proizvodima je uredna, pa se u Crikvenici unatoč nevremenu i apokaliptičnom izgledu normalno živi. Naravno, unutar četiri zida kuće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije