Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

U petak drugi službeni tehnički pregled škole Nikola Tesla

škola, učenici portal (1)
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
27.03.2013.
u 12:48

Ukoliko pregled bude zadovoljio postavljene zahtjeve škola bi trebala dobiti uporabnu dozvolu poslije čega bi ubrzo učenici mogli i konačno sjesti u učeničke klupe u novoobnovljenoj školi.

VUKOVAR – U petak, 29. ožujka, biti će obavljen ponovljeni tehnički pregled Tehničke škole Nikola Tesla koja je već nekoliko godina u procesu obnove.

Ukoliko pregled bude zadovoljio postavljene zahtjeve škola bi trebala dobiti uporabnu dozvolu poslije čega bi ubrzo učenici mogli i konačno sjesti u učeničke klupe u novoobnovljenoj školi. Ovim povodom školu je, zajedno sa suradnicima, predstavnicima grada i škole, posjetio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je izrazio zadovoljstvo učinjenim u zadnjih nekoliko tjedana i nadanja da će učenici vrlo brzo moći nastavu nastaviti i svojoj školi. U međuvremenu je navaljena i nova oprema za školu koja će se, ako pregled prođe kako treba, trebati postaviti. Inače, prvi tehnički pregled škole obavljen je u veljači kada je uočen niz nepravilnosti, nekvalitetno odrađenih radova, vlage u učionicama…

Dovoljno je reći da tom prilikom unutrašnjost škole nije bila sređena ni očišćena kao niti dvorište i okoiš škole koji su bili prekopani i prepuni blata radi zemljanih radova. Prethodno je neslužbeni tehnički pregled obavljen i od strane roditelja i zaposlenika škole koji su pronašli na desetine nedostataka. Tijekom tog pregleda pokazalo se da gotovo niti jedne učionice nema, a da u njoj nije uočen neki propust izvođača radova. Radi građevinskih radova koji su se odužili u nedogled, kao i prosvjeda učenika i roditelja radi nehumanih uvjeta u kojima su se školovali, gotovo 500 učenika ove škole nastavu već nekoliko tjedana pohađa u prostorijama Veleučilišta Vukovar.  

>> Užasni uvjeti u školi: Uče u kapama, šalovima i rukavicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije