Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rizično ponašanje

U OŠ Dubovac protiv ovisnosti se bore i tehničkom kulturom

tehnicka
Ivona Škalamera/VLM
28.12.2011.
u 15:56

Karlovačka osnovna škola skupila je sve pripreme sa satova razrednika od kojih će izraditi priručnik sa 50 radionica o prevenciji rizičnog ponašanja

Želimo završiti neku dobru školu, naći posao, imati obitelj i djecu, putovati po svijetu, upoznavati nove ljude, biti zdravi i živjeti jako dugo. Zato ćemo svoje slobodno vrijeme koristiti za sport, pjevanje, crtanje, plesanje, druženje s prijateljima i obitelji – poručili su učenici 8. a razreda OŠ Dubovac čiji je razrednik Miljenko Ožura osmislio radionicu "Tehničkom kulturom protiv ovisnosti".

Izrađivali su zrakoplove od papira i otkrili da im je dovoljan samo jedan papir A4 formata i spajalice da bi mogli pokazati svoju kreativnost, zabaviti se i izraditi letjelice kakve se koriste i na natjecanju za svjetsko prvenstvo.

– Pokazao sam što tehnička kultura može napraviti sa svojim sadržajima. Mogu se skupiti dva, tri učenika i izvrsno se zabaviti radeći ovakve zrakoplove ili neke druge složenije igračke. To je dokaz da svaki učitelj u svom području, odnosno predmetu može i te kako doprinijeti u sprečavanju neželjenih oblika ponašanja – rekao je Ožura.

Zanimljive radionice iz tehničke kulture nastavit će se i tijekom drugog polugodišta. Pedagoginja škole Željka Jančić dodaje da su prikupili sve pripreme učitelja sa satova razrednika od kojih će napraviti priručnik s pedeset radionica o prevenciji rizičnog ponašanja.

– Svake godine radimo anketu među učenicima sedmih razreda i pratimo što bi sve moglo biti rizično. Vodimo brigu da nam djeca budu vrijedna, sretna i uspješna, a ovo je jedan od načina na koji se to postiže – napominje Jančić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije