Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podvodna staza

U Nacionalnom parku Brijuni novi projekti inovativnog turizma

brijuni
Duško Marušić/PIXSELL
11.01.2013.
u 15:13

Projekt predviđa postavljanje podvodne poučne staze dužine pola kimometra na sjevernoj strani uvale Verige. Prateći oblik obale, na dubini od najviše metar postaviti će se šest informativno-edukacijskih ploča

Nacionalni park Brijuni ove će godine svojim posjetiteljima ponuditi dva nova projekta inovativnog turizma. Početkom siječnja krenula je realizacija projekta Doživljaj prirodnih i arheoloških vrijednosti brijunskog podmorja čiju provedbu sufinancira Ministarstvo turizma. 

Projekt predviđa postavljanje podvodne poučne staze dužine pola kimometra na sjevernoj strani uvale Verige. Prateći oblik obale, na dubini od najviše metar postaviti će se šest informativno-edukacijskih ploča na kojima će biti istaknute prirodne i arheološke vrijednosti koje se mogu vidjeti isključivo uranjanjem u more. Otvorenje doživljajne staze očekuje se u svibnju , a bila bi otvorena do polovice listopada.

Drugi projekt, PARQ - Interaktivni vodič kroz Nacionalni park Brijuni provodi se u suradnji s udrugom Bioteka, a temelji se na korištenju tehnologije QR kodova pa će na ljeto posjetitelji Brijuna moći mobilnim telefonima učitati sadržaj QR kodova putem besplatne mobilne aplikacije i preusmjeriti se na internetsku stranicu nacionalnog parka.

>>U Hrvatskoj prvi put ostvareno više od 70 milijuna noćenja

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije