Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 27 mjeseci

U Muzej krapinskih neandertalaca stigao i 300-tisućiti posjetitelj

krapina,muzej,neandertalci (1)
Foto: Matija Topolovec/VLM
1/4
06.06.2012.
u 16:01

Za uspomenu na to lijepo iznenađenje David Fotak fotografirao se ispred skulpture Dragutina Gorjanovića Krambergera, a kući će ponijeti i knjigu o krapinskom muzeju, 3D slagalicu dinosaura te neandertalski flomaster.

David Fotak, učenik trećeg razreda Područne škole Ključ pri OŠ Novi Marof, postao je 300-tisućiti posjetitelj Muzeja krapinskih neandertalaca u Krapini. Njegov je razred u srijedu krenuo na izlet u Krapinu, gdje je nezaobilazna destinacija i svjetski poznati muzej, ali nitko se nije nadao iznenađenju koje ih je dočekalo u Krapini.

– Naprotiv, dan je krivo počeo jer su nam za izlet poslali kombi umjesto autobusa pa smo zbog toga i malo kasnili, ali eto kako se sve promijeni u trenutku – rekla nam je Davidova učiteljica Darinka Benković koja je istaknula da joj je baš drago što je iz njezina razreda upravo David bio 300-tisućiti posjetitelj, koji u posljednje vrijeme jako napreduje u učenju. Za uspomenu na to lijepo iznenađenje David se fotografirao ispred skulpture Dragutina Gorjanovića Krambergera, a kući će ponijeti i knjigu o krapinskom muzeju, 3D slagalicu dinosaura te neandertalski flomaster.

– Sretan sam, nisam to očekivao, ovo je super izlet – kratko je prokomentirao iznenađeni i pomalo zbunjeni David. Poklon mu je uručila voditeljica muzeja Vlasta Krklec, koja je istaknula da je brojka od 300 tisuća posjetitelja uistinu fascinantna kada se uzme u obzir da muzej radi tek 27 mjeseci te da je sigurno najbolja u hrvatskoj muzejskoj praksi.

– Nama svakih dvadesetak minuta u muzej uđe nova grupa djece i tako će biti do završetka nastave. Dakako, osim djece, zadovoljni smo i brojem ostalih posjetitelja, a tome u prilog govori i činjenica da se već popunjavamo i za ljetnu geološku školu, kao i za jesenske termine posjeta – rekla je voditeljica muzeja koji je nedavno bio nominiran i za europski muzej godine.

Komentara 2

LU
ludva
17:22 06.06.2012.

došel bu i petstotisućiti... a Krapina još nebu imala hotela...i trga kakvog zaslužuje... kam onda idu ti svi silni penezi??

FE
Feci
21:00 06.06.2012.

Muzej spada pod "muzeje hrvatskog zagorja". Tak da si penezi ideju vu Stubicu gde je sjedište tih "mujeza hrvatskog zagorja". Od kam ideju od tam, gdo bi ga znal. Jedno je sigurno, k nama u poboljšanje muzeja, okoliša i gradaada sigurno nejdeju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije