Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicija

U Mariju Bistricu hodočastilo preko 2000 vatrogasaca

vatrogasci,marija bistrica (1)
Foto: sp/VLM
1/4
20.05.2012.
u 16:19

Osim vatrogasaca iz 13 hrvatskih županija hodočastii su i gosti iz Austrije i Slovenije

U nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke danas se na tradicionalnom 13. hodočašću u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice okupilo više od dvije tisuće vatrogasaca iz 13 hrvatskih županija te gosti iz Austrije i Slovenije. Uz Vatrogasnu zajednicu Krapinsko-zagorske županije i Marije Bistrice te DVD Marija Bistrica, gost suorganizator ovogodišnjeg hodočašća je Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović istaknuo je poveznicu između Majke Božje i vatrogasaca:

- Mi danas zazivamo Mariju u pomoć, kao što građani pozivaju u pomoć vatrogasce kada su im ugroženi imovina i životi. Zazvat ćemo sv. Florijana da nas štiti, da se više nikada ne dogodi tragedija kao na Kornatima – rekao je Popović, a zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković poželio je vatrogascima što manje intervencija.

Dobre želje i pozdrave vatrogascima su uputili i županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Visko Haladić. Kako su u Mariju Bistricu hodočastili i Isusovci, propovijedao je pater Antun Volenik, a misu je predvodio biskup skopski mons. dr. Kiro Stojanov.

Komentara 3

MA
malamlak
17:46 20.05.2012.

Drugovi kmeri, ovo je Hrvatska i Hrvati! Uzalud ste se trudili pola stoljeća, sve što ste činili je ojalovilo, ništa niste u stanju bili pošteno napraviti, pa ni vjeru zatrti a imali ste na raspolaganju svu moć u državi svee medije i sav obrazovni sustav, stvarno ste bijedni, sad i sami morate u Crkvu ako ne iz drugih razloga ono iz protokolarnih! Hahahahahahahahaaaaaaaaaaa

CC
Chicago Chicago
10:32 21.05.2012.

Kakvi su ovo folovi,...javne sluzbe idu na neke religiozne seanse...? Sto mi to glumimo,....srednji vijek,...taliban,...? Sto sa hrvatskim vatrogascima koji nisu religiozni? Brane pederima da se pojavljuju javno,...a vidi ove?

CC
Chicago Chicago
10:35 21.05.2012.

@malamlak Iako nisam nikad bio kom-unja-ra,....moram ti reci da na ovim prostorima nikad Crkva nije bavila vise religijom nego u vrijeme Juge. Ovo danas je obicna parada i sprdacina. Crkva vise ne lici na sebe nego na klub napaljenih klerofasista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije