Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad bez kina

U karlovačkom kazalištu i Kauboji, ali kao hit-film

'23.09.2013., Zagreb - Cinestar, Branimir centar, Svecana  premijera filma Obrana i zastita.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
09.10.2013.
u 13:11

Projekcije će biti svake druge subote, počevši od 12. listopada, a dolazit će i dio ekipe, održavat će se radionice i predavanja

Projekcijom filma “Obrana i zaštita” u subotu u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom počinje karlovački filmski Crogram. Riječ je o projektu Zorin doma i Kinokluba Karlovac, kojim će kazališni repertoar biti obogaćen i filmskim.

Upotpuniti kulturnu jesen

Tako će Karlovčani, koji su već godinama bez kina, svake druge subote uživati u zanimljivom filmskom događanju. Među njima je i “Epizoda u životu berača željeza” Danisa Tanovića, ovjenčana nagradama u Berlinu.

Taj će film Karlovčani moći pogledati 26. listopada. Početak studenog obilježit će "Kauboji", hit-film nastao prema kultnoj kazališnoj predstavi, i "Čudnovate zgode šegrta Hlapića". No, osim sjajnih naslova, Karlovčani će imati priliku i družiti se s ekipom filma, održavat će se predavanja, radionice... Prvi susret bit će u subotu s dijelom ekipe iz “Obrane i zaštite”. Dolaze redatelj Bobo Jelčić, glumica Ivana Roščić, producentica Zdenka Gold i asistentica produkcije, inače Karlovčanka, Branka Rušnov. Projekt sufinanciraju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Karlovac.

– Ovime se ne želi nadomjestiti kino u Karlovcu. To nije moguće jednom projekcijom u dva tjedna. Međutim, želimo upotpuniti karlovačku kulturnu jesen i približiti Karlovčanima hrvatski film u kojem su sudjelovali hrvatski filmski djelatnici – poručili su ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan, Ksenija Sanković u ime Kinokluba i pročelnica Andreja Navijalić.

Karte po cijeni od 15 kuna moći će se kupiti na blagajni Zorin doma tjedan dana uoči svakog od filmova. Ravnatelj karlovačkog kazališta napomenuo je i da to što grad nema kinodvoranu ne smije biti prepreka za projekcije filmova.

Dvorana u Nazorovoj?

– Kada je 1963. ukinut profesionalni ansambl, kazališni dio nije zamro. Dramski i baletni studio nadomjestili su program. Ako grad nema kino, čitav će grad biti kino – rekao je Šestan. Pročelnica Navijalić podsjetila je da se promišlja o ideji uređenja dvorane u sklopu budućeg trgovačkog centra u Nazorovoj ulici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije