Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastući broj

U dva tjedna u Varaždinu osnovano 17 tvrtki za 10 kuna

građevinac
Arhiva
05.11.2012.
u 11:20

Tvrtke se registriraju sa najraznovrsnije djelatnosti – građevinarstvo, prijevoz robe, promet i programiranje...

Trgovački sud u Varaždinu, otkad je stupio na snagu novi Zakon o trgovačkim društvima prije dva tjedna, registrirao je čak 17 jednostavnih trgovačkih društava, odnosno d.o.o.-a s osnivačkim kapitalom od 10 kuna. 

Kako doznajemo od glasnogovornika varaždinskog Trgovačkog suda Huge Wedemayera, tvrtke se registriraju sa najraznovrsnije djelatnosti. – Građevinarstvo, prijevoz robe, promet i programiranje samo su neke od djelatnosti za koje su registrirane tvrtke u Varaždinu – kaže Wedemayer i dodaje da je broj novoosnovanih tvrtki u stalnom porastu. 

– Trenutačno radimo na još šest zahtjeva tako da bismo uskoro mogli imati već 24 takve tvrtke – rekao je Wedemayer. Podsjetimo, kako bi se osnovao d.o.o., do sada je bio potreban temeljni kapital od 20000 kuna, a trošak osnivanja bio je otprilike 5000 kuna. Jednostavno trgovačko društvo, pak, osniva se sa 10 kuna osnivačkog kapitala, a troškovi osnivanja iznose oko 800 kuna. Nije nebitno ni to da, ako nezaposlena osoba osnuje tvrtku za 10 kuna, briše se s burze pa se tako ovih dana u Varaždinu smanjila i nezaposlenost.

>>Veliki interes: Osnovane 83 nove tvrtke za 10 kuna

Komentara 4

SA
saentisch
12:04 05.11.2012.

Evo ga, krenuo je "oporavak" hrvatske privrede. Čačić ima sve pod kontrolom, sada će i drugi namještenici biti pljačkani!

OB
-obrisani-
11:29 05.11.2012.

A i to će biti tragikomija kroz dogleno vrijeme..

KR
krka
17:34 05.11.2012.

Do sada, kad je na računu trebala biti bar neka lova se muljalo, varalo i kralo, a kaj bu sada, neću ni razmišljati. Čisti Hr.recept:otvori firmu, pokupi repromaterijal, sirovinu, ambalažu, zaposli par crnaca da ti šljakaju, kupiš za tvrtku i familiju par auta, apartmane, jahte....veliš da love nema, podjeliš otkaze...Ak nisi nakral dosta, za par dana opet za 10 kuna ( ono, sve po 10 ) otvoriš novu firmu ,...i opet sve po starome. Postao si gospodarstvenik i ugledan član zajednice. Ak to ponoviš par puta (odgovaral sigurno nebuš, jer si gospodarstvenik), imaš ozbiljne šanse da uskoro postaneš i PP ( pi-pi =prvi potpredsjednik),Hrvatske vlade. Samo naprijed ljudi, šansa uvijek postoji.Kukurikavci će napraviti sve da postanemo država gospodarstvenika i znanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije