Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sječa stabala

U Brodu otvorena 8. europska šumarska olimpijada

šumarska olimpijada (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/9
21.03.2013.
u 13:59

Sudionici Olimpijade smješteni su u brodskim hotelima i prenoćištima, pa je cijeli grad ovih dana pretvoren u "olimpijsko selo"

U brodskoj Srednjoj školi M. A. Reljkovića danas je svečano otvorena 8. šumarska olimpijada Alpe-Adria. Brođani su po drugi puta domaćini ovog najvećeg natjecanja mladih šumara Europe, na kojemu će svoje znanje i vještinu razmijeniti stotinjak natjecatelja iz dvadeset škola iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske. Na Olimpijadi se natječu srednjoškolci iz zemalja EU, a kako je Hrvatska još uvijek u statusu kandidata, organizacija se radi kroz udruženje Alpe-Adria.

- Cilj natjecanja je predstaviti šumarskog radnika kao vrijednog i ravnopravnog sudionika u svim procesima proizvodnje u šumarstvu, među kojima je sječa stabala jedan od glavnih uzgojnih zahvata - rekao je ravnatelj škole Vlado Prskalo.

Sudionici Olimpijade smješteni su u brodskim hotelima i prenoćištima, pa je cijeli grad ovih dana pretvoren u "olimpijsko selo". Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske šume, Ministarstvo obrazovanja i Brodsko-posavska županija. Pored natjecanja, Olimpijada obuhvaća i niz različitih popratnih događanja koja promoviraju šumarske djelatnosti, a u isto vrijeme i grad i županiju. Brodska je škola proteklih godina bila ravnopravan sudionik Olimpijade i jedini predstavnik Hrvatske, a ove im se godine pridružio i zagrebački Šumarski fakultet.

>> Učenici Šumarske i drvodjeljske škole ne žele u cvjećare i vrtlare

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije