Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nijemci najbrojniji

Turistička zajednica: 12 posto više noćenja u Zagrebu

turisti
Davor Puklavec/PIXSELL
12.12.2011.
u 14:44

Od ukupnog broja turista većinu su činili stranci, poglavito gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz BIH, SAD-a, Austrije te Italije.

Zagreb je u studenom ove godine posjetilo 46.790 turista koji su ostvarili 88.000 noćenja, što u odnosu na studeni 2010. godine predstavlja porast od 6 posto u dolascima te 12 posto u noćenjima, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Od ukupnog broja turista većinu su činili stranci, poglavito gosti iz Njemačke, a slijede ih gosti iz BIH, SAD-a, Austrije te Italije.

Porast od čak 22 posto u noćenjima te 5 posto u dolascima zabilježen je među domaćim gostima koji su ostvarili 16.193 dolaska te 31.188 noćenja.

Turistička zajednica grada Zagreba namjerava promovirati božićnu atmosferu glavnog hrvatskog grada 16. prosinca u New Yorku, u hotelu InterContinental New York Barclay.  Tamo TZGZ organizira božićnu večeru za novinare i agente na kojoj će, uz posebnu prezentaciju, biti posluženi i domaći specijaliteti.

Komentara 2

TO
Toni50
01:05 13.12.2011.

Blago turistima stvarno imaju šta da vide i da se nauživaju u ljepome Zagrebu..Kada bi znbali otvoriti oči imali bi šta da vide...

AG
Agramer198
10:32 13.12.2011.

E, a oklen s\' ti? Vidim po govoru da nisi iz Zagreba, nadam se da si kao turist uživao u to jedinstvenoj perspektivi koja ti se kao takvom pruža, pa reci nama koji živimo u gradu kaj si doživio sa svojim otvorenim očima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije