Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suhopolje

Tražeći plijen pljačkaši grobova razbacali tijela majke i kćeri

Suhopolje
Dragutin Šantoši/Večernji list
20.03.2012.
u 09:36

Obitelj je posebno pogodilo otkriće otkinute ruke pokojne djevojke koju su provalnici ostavili na poklopcu lijesa

Stravičan vandalizam dogodio se na groblju u Suhopolju. Nepoznate osobe, vjerojatno u potrazi za dragocjenostima, obile su grobnicu obitelji Šajn, razbile lijesove, a potom su razbacale kosti majke Zlatice i kćeri Đesike koja je preminula prije šest mjeseci nakon devet godina provedenih u komi poslije prometne nesreće.

Razbili lijesove

– Još prije desetak dana starica koja održava grobnicu javila nam je da joj se čini kao da je na grobnici pomaknuta gornja mramorna ploča. Nismo mislili da je to moguće, a kada smo i sami posjetili grobnicu, primijetili smo da je doista netko pomaknuo ploču za oko centimetar – ispričao nam je rođak Neno.

Rodbina preminulih odlučila je provjeriti jesu li lopovi dirali i lijesove, a prizor koji su zatekli šokirao ih je.

– Prije nego što smo tešku ploču vratili na njezino mjesto odlučili smo provjeriti u kakvom su stanju ljesovi s našim dragim pokojnicima, a onda smo doživjeli pravi šok. Od svega što sam vidio gotovo mi je pozlilo – ispričao nam je Neno.

Nepoznati počinitelji oba su lijesa razbili, kosti pokojnika su isprevrtali, očito tražeći na njima zlatne ili kakve druge predmete. Obitelj je posebno pogodila slika otkinute ruke pokojne djevojke koju su provalnici ostavili na poklopcu lijesa.

Obitelj Šajn, kažu rođaci, nije ni s kime u zavadi, pa se sumnja da su grobnicu njihovih najdražih vjerojatno devastirali pljačkaši grobova. Nesvakidašnja slika polomljenih i isprevrtanih kostiju zgrozila je i policajce.

“Kakav je to čovjek?!”

– Kakav je to čovjek koji prevrće kosti u grobovima? Kako se počinitelji ovog zlodjela ne plaše Boga – čudi se Neno koji je, u odsutnosti Mirka Šajna, pozvao policiju da obavi očevid i pronađe počinitelje koji su oskvrnuli grobove njihovih pokojnih rođaka uz koje, kako doznajemo, nisu ostavljeni nikakvi vrjedniji predmeti.

Kako je priopćila PU Virovitičko-podravska, vandalizam se dogodio između 3. i 16. ožujka, a pronađe li policija počinitelje, oni bi mogli biti kažnjeni do godine dana zatvora.

Komentara 22

XN
xnet0822
10:02 20.03.2012.

Sotonist, eto tko je on ili ona ! J****e, ni mrtve ljude ne poštujete !

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:19 20.03.2012.

Ciganija,...?

CH
chemica
10:46 20.03.2012.

Mene buju kremirali. Bar da na onom svijetu imam mir od mojih dragih sugrađana. Tko će čekat da opet postanu normalni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije