Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA I BOL

Tito je bio povijesni gigant!

tito 2 zadar
Filip Brala/Pixsell
04.05.2010.
u 12:24

Bare Juraga kazao je kako vijest o njegovoj smrti onda nisu željeli čuti te da su osjetili silnu bol i tugu koju nisu prestali osjećati sve do danas.

ZADAR - Vijest da je umro drug Tito bila je vijest koju nismo željeli čuti i prihvatiti. No bila je jača od naših nada - kazao je to danas u Zadru Bare Juraga, predsjednik gradske podružnice Društva Josip Broz Tito na obilježavanju 30. godišnjice Titove smrti. Dodao je kako je ta vijest kod njih izazvala silnu bol i tugu jer je s njima bio i u ratu i u miru te da ta bol ne može biti zaboravljena ni danas.

- Tito je bio veliki borac za mir, progres i pravdu, a takva njegova uloga još za života ga je učinila legendom. No njegovo djelo kasnije su pogazili pohlepni političari. Ipak, njegova univerzalna dimenzija bit će nesumnjivo tema i za proučavanje u budućnosti jer je on bio povijesni gigant koji je prerastao granice svoje zemlje i igrao bitnu ulogu i na međunarodnoj sceni - istaknuo je Juraga uz burno odobravanje stotinjak nazočnih Zadrana.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:20 04.05.2010.

živio drug Tito,treba vadit DNA pa ih tridesetak barem napravit,po jednog u svaki Hrvatski grad one koji ostadnu u Beli Zagreb,krize nebi bilo,jer kad bi nešto reka na golom otoku bi se steka,naraodnjaci bi bili slobodni peć rakiju šljivu i lozu, da nepričam slobodno pravit bevandu,nebi svatko bio u mirovini i na teret državi,križevi bi se skinuli a Titine slike stavile ,jer on je bio Bog i u njega samo njega vijerovat, nebi se tako lijepe ceste napravile,da nam stranci brže stignu,a nebi ni građanima bilo dosadno jer bi par godina u vojsku pa i one fine dobrovoljne radove za bratstvo a ne u nas sada ništa dobrovoljno ni za državu ni za susjeda baš za nikoga,eto sada samo daju braći iz Srbije kuće i školovanje bez Kune. sve hoćemo da naplatimo u Eurima u državi di su Kune ,daj prodajmo Titove Briune.I tako svatko oda po njima nije dok je Bog Tito bija,neznam dali bi plaka ili bi se smija u ovoj jadnoj državi stotine partija,ali samo jedna dok je Tito bija. Eto drugovi ipak na kraju svega ja mislim da vama ništa gore ni bez njega.

ST
Stjepan
00:59 08.05.2010.

Svaki bedak ima svoje veselje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije