Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kultura

Svibanjska noć pjesmom povezala narod pograničnog kraja

svibanjska1 (1)
Foto: presnimila Lj. Risek
1/3
21.05.2012.
u 11:24

U programu je nastupilo desetak društava iz Bednje, Đurmanca, Lepoglave i Cvetlina te iz slovenskih mjesta Tišine, Rače i Gornjih Petrovc

Dvorana vatrogasnog doma u Cvetlinu bila je pretijesna za više od 250 izvođača i posjetitelja Svibanjske noći, glazbene manifestacije koja je petu godinu zaredom okupila glazbene sastave, pjevačka društva i glumačke družine iz hrvatskih i slovenskih pograničnih mjesta. Pozivu domaćina iz KUD-a Cvetlinski zvon odazvali su se članovi Ljudsko pevske skupine Taščice KUD-a Rače, KUD Đurmanec, Kulturno društvo godcev in pevcev Vinski bratje iz Tišine koji su publiku oduševili izvedbom pjesme "Cvetličanka". Nadalje, dok su članovi Lepoglavskog pušleka publiku nasmijali skečom, glazbom su ih na noge podigli tamburaši i zbor KUD-a Franjo Sert – Josip Genc iz Bednje, Kulturno društvo godcev in pevcev Gorički lajkoši iz Gornjih Petrovc, a zapjevali su i zasvirali i članovi Cvetlinskog zvona. 

Sve goste uime domaćina pozdravio je Ivan Patekar, a potom i načelnici općine Bednje i slovenske općine Tišina Mirko Bistrović i Franc Horvat.

– Svibanjska noć prerasla je u noć kulturnog povezivanja pograničnog stanovništva kroz pjesmu i običaje rodnoga kraja – poručio je Bistrović te kao predsjednik Hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva naglasio da se suradnjom kulturno-umjetničkih društava obogaćuju kulturna suradnja i veze dvaju naroda. Članovi svih KUD-ova na kraju su svi zajedno zapjevali te se u dobrosusjedskom duhu nastavili družiti do kasno u noć.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije