Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN ŽUPANIJE

Svečanom sjednicom proslavljen 17. rođendan Karlovačke županije

zupanija
Dominik Grgurić/Pixsell
13.04.2010.
u 15:24

Javna priznanja uručena su Petru Baniću, Mirsadu Bećiroviću, Josipu Tomačiću, Udruzi vinogradara, vinara i voćara Ozlja te Veslačkom klubu Korana iz Karlovca. Nagradu za životno djelo dobio je msgr. Marijan Radanović.

Na 17. rođendan Karlovačke županije župan Ivan Vučić zahvalio je Vladi koja izdvaja novac za ulaganje u razvoj gospodarstva i poduzetničke zone.

Najvažniji projekti

– To i poljoprivreda temelji su na kojima planiramo razvoj županije, ali i izlazak iz krize. Stipendiramo učenike, kandidiramo programe za europske fondove, tražimo sponzore kako bismo što prije razminirali čitavu županiju – izdvojio je župan Ivan Vučić najvažnije projekte za ovu godinu.
Gosti svečane sjednice na Dan županije, Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora, Branko Vukelić, ministar obrane i Mate Granić, počasni građanin županije, pohvalili su njen napredak i brojne projekte.
– Čestitam na napravljenome i uime Jadranke Kosor koja daje podršku svim kvalitetnim projektima iz ove županije. Ulaganje u gospodarstvo svakako će dati rezultate, a Ministarstvo obrane u tome može pomoći tako da većinu poslova opremanja Oružanih snaga, za što ćemo u sljedećih 10 godina potrošiti 10 milijardi kuna, prepusti domaćim, hrvatskim poduzećima. I u Karlovačkoj županiji postoje gospodarstvenici iz vojne industrije i želja nam je da i oni odrade dio poslova – poručio je ministar Branko Vukelić.

Smanjenje broja općina

Vladimir Šeks govorio je o istraživanju države koje će dovesti do reorganizacije jedinica lokalne samouprave, odnosno ukidanja općina.
– Županije će ostati, ali ispitat ćemo koje su općine opravdale svoje postojanje, koje treba ukinuti ili pripojiti gradovima jer sada ima previše općina koje su na teret državnom proračunu – rekao je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.
Na sjednici su dodijeljena javna priznanja za uspješan rad u prošloj godini i to Petru Baniću, predsjedniku Hvidre, Mirsadu Bećiroviću, tajniku Udruge slijepih, Josipu Tomačiću, glavnom uredniku knjige o 110. brigadi, Udruzi vinogradara, vinara i voćara Ozlja te Veslačkom klubu Korana iz Karlovca. Nagradu za životno djelo dobio je msgr. Marijan Radanović, svećenik u miru koji zbog zdravstvenih problema nije mogao doći, a nagradu je preuzeo karlovački dekan Ferdinand Vražić. Uime nagrađenih zahvalio je J. Tomačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije