Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveučilište u Splitu

Svečana promocija prvih 57 magistara forenzičnih znanosti

Prva generacija magistara fornezične znanosti (1)
Foto: Ivana Ivanović/ PIXSELL
1/4
19.12.2011.
u 14:17

U srpnju 2009. osnovan je Sveučilišni studijski centar za forenzične znanosti čiji su pokretači i osnivači prof. dr. Dragan Primorac i prof. dr. Šimun Anđelinović.

Svečana promocija prvih 57 magistara forenzičnih znanosti održana je u Sveučilišnom studijskom centru za forenzične znanosti u Splitu. Ta prva generacija uspješno je završila jedan od tri modula studija: istraživanje mjesta događaja, forenzična kemija i molekularna biologija te forenzika i nacionalne sigurnosti.

Odlukom Senata splitskog Sveučilišta u srpnju 2009. osnovan je Sveučilišni studijski centar za forenzične znanosti čiji su pokretači i osnivači prof. dr. Dragan Primorac i prof. dr. Šimun Anđelinović koji su projekt realizirali uz veliku potporu rektora splitskog Sveučilišta prof. dr. Ivana Pavića.

Sveučilišni studijski centar za forenzičke znanosti jedini je takav studij u ovom dijelu Europe. Studenti se mogu opredijeliti za tri već spomenuta modula, a od ove akademske godine i za modul financijsko-računovodstvena forenzika. Godišnje se upisuje ukupno 90 studenata, od čega devet stranih državljana.

Izniman uspjeh studija forenzičnih znanosti Sveučilišta u Splitu potpisivanje je ugovora o suradnji s dva vodeća američka sveučilišta iz područja forenzičnih znanosti. U svibnju 2009. s Institutom forenzičnih znanosti "Henry C. Lee" Sveučilišta New Haven iz SAD-a potpisan je sporazum o suradnji, a u lipnju ove godine ugovor o suradnji potpisan je s američkim sveučilištem Penn State.

Komentara 2

AN
ankicascreiber
19:09 19.12.2011.

još jedna glupost HR obrazovnog sistema. hrvatskoj kronično nedostaju liječnici, vise medicinske sestre, farmaceuti, a ponegdje i laboranti medicinske biokemije. Molekularnih biologa i drugih sličnih zanimanja s PMF i Biotehnološkog studija ima na birou na bacanje. Kada bi postojale potrebee za forenzičarima onda bi se svi ti ljudi s biro i biomedicinskih znanosti već davno zaposlili. Na birou u Zagrebu ima cak i doktora biomedicinskih znanosti.

AN
ankicascreiber
19:12 19.12.2011.

postoji toliko dobrih studijskih programa i znanstvenika u HR. Kako je moguće da je Primorac stalno u medijima? Sto je to egomanija ili kampanja za neku buduću predsjedničku kampanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije