Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački kauboji

Sve ekipe osvojile medalje i postali najuspješniji klub na svijetu

rukomet1
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/3
12.04.2013.
u 16:57

Mlađi kadeti, 1998. godište osvojili su prvo mjesto na svijetu, kadeti (1996.) su drugi, a dječaci rođeni 2000. su treći na svijetu

Mališani rukometne škole Karlovac, njih 71 koji su nedavno bili na drugom svjetskom najjačem turniru u rukometu koji se održao u Pragu, vratili su se okrunjeni titulom najuspješnijeg kluba na svijetu. Naime, na natjecanje je otišlo pet ekipa i svi su osvojili medalje.

 – Mlađi kadeti, 1998. godište, osvojili su prvo mjesto na svijetu, kadeti, 1996. godište, drugi su, dječaci rođeni 2000. godine treći su na svijetu, djevojčice istoga godišta osvojile su peto mjesto, dok su mlade kadetkinje devete. To nam je najbolji rezultat do sada, nikada nismo toliko medalja osvojili. To nas stavlja u red najuspješnijeg kluba na svijetu – kazao je Miloš Đanković, predsjednik rukometne škole Karlovac.

Dodao je kako je Karlovac postao prepoznatljiv po svojoj školi u kojoj je oko 500 dječaka i djevojčica i koja postaje rasadnik odličnih sportaša. Najavio je i održavanje 13. otvorenog prvenstva Hrvatske u mini i super mini rukometu, na koji će doći više od 200 ekipa iz čitave Hrvatske. Natjecanja će se održavati dva vikenda, 14. i 21. travnja u tri dvorane. Na prvenstvu će raditi i 180 volontera. Kako bi im se zahvalio što svojim velikim uspjesima pronose ime grada, malene je sportaše u gradskoj vijećnici primio i gradonačelnik Damir Jelić.

 – Život je kao rukomet, da bismo nešto postigli, morate se oznojiti, puno raditi, imati disciplinu, nositi se s porazima i pobjedama. U životu će vam, kao što je i meni, rukomet biti od velike pomoći. Prije svega stoga jer ćete naučiti raditi u timu – kazao je Jelić koji je Radočaj Mateu, koji je proglašen najboljim igračem turnira u svojoj kategoriji, poklonio svoj dres, RK Dubovac u kojemu mu je bilo, kako je sam rekao, najljepše igrati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije