Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prilika za izražavan

Studenti bodove ECTS-a zarađuju i pišući na Habitusu

'24.05.2011., Kukuljeviceva ulica, Varazdin, Suatoro projekta i glavni urednik internetskog casopisa Habitus Alen Matusin Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
24.05.2011.
u 14:45

Varaždinski student u Zagrebu s kolegama osnovao časopis na webu, koji studentima služi i kao e-kolegij

Studenti Filozofskog fakulteta Družbe Isusove u Zagrebu mogu se pohvaliti jedinstvenim novinarskim projektom. Naime, pod vodstvom autora projekta i glavnog urednika, Alena Matušina, osmislili su internetski časopis Habitus.

– Riječ je o internetskom časopisu hrvatskih studenata, koji je ujedno i njihov izborni e-kolegij. Ideja je bila da postane središnje mjesto izražavanja mišljenja studenata o pojavama u društvenom životu, a i polemike – rekao nam je urednik A. Matušin, iz okolice Varaždina.

Habitus je ujedno prvi časopis uvršten u sustav bodovanja ECTS.

– Za Habitus kao izborni kolegij odlučuju se samo oni studenti koji žele da im se članak vrednuje ECTS bodovima. Ocjenjuju se objavljeni članci, a tijekom semestra moguće je ostvariti najviše tri boda ECTS – objašnjava Matušin. Ideja autora je širenje projekta u druge europske zemlje.

– Postoje dva prijedloga širenja. Prvi je da se uređuje jedan časopis na engleskom jeziku, a drugi da Habitus izlazi u 47 zemalja na nacionalnom jeziku. Budući da je projekt ambiciozan, zahtijeva i pomoć ulagača.

– Projekt je do sada podržalo nekoliko institucija i dvije tvrtke. Željeli bismo da nam se jave i druge firme za to zainteresirane, kako bismo prikupili dovoljno novca da započnemo širenje Habitusa u druge europske zemlje. U planu je da ideju časopisa prvo preslikamo za Rim i Innsbruck – otkrio je Matušin. (rp/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije