Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne ćirilici'

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavio prosvjed

branitelji, Markov trg (1)
Patrik Macek/PIXSELL
29.01.2013.
u 15:47

Na žalost, službena politika forsira tu priču oko uvođenja dvojezičnosti i jedino građani to mogu spriječiti. U subotu smo u Vukovaru, u travnju u Zagrebu, ako treba ići ćemo u sve hrvatske gradove, poručuju iz Stožera

Ističući kao apsurd da se \"Srbima omogućio moratorij na služenje vojnog roka u Hrvatskoj vojsci\" dok se \"Hrvatima ne da moratorij na uvođenje ćirilice u Vukovar\" Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, a koji u subotu, 2. veljače organizira prosvjedni skup \"Ne ćirilici\" u Vukovaru pozvao je u Osijeku hrvatske građane da im se priključe.

- Na žalost, službena politika forsira tu priču oko uvođenja dvojezičnosti i jedino građani to mogu spriječiti. U subotu smo u Vukovaru, u travnju u Zagrebu, ako treba ići ćemo u sve hrvatske gradove, organizirati prosvjede i peticije - poručili su iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Predsjednik Tomislav Josić, vukovarski branitelj i logoraš, koji je trenutno na funkciji savjetnika ministra branitelja Predraga Matića rekao je da su \"svi dobrodošli u publici, pjevači, sportaši, glumci, pa tako i političari, ali će za govornicu moći samo branitelji\".

Ponovili su, također, još jednom kako iza njih ne stoji niti jedna politička opcija te da u subotu u Vukovaru na prosvjedu očekuju oko 20.000 ljudi iz cijele Hrvatske, BiH te Austrije.

>>Vinkovčani u 6 sati sakupili 2000 potpisa protiv ćirilice u Vukovaru

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:09 29.01.2013.

bravo ....nikad cirilica u vukovaru nikad cirilica u hrvatskoj......

Avatar kravata
kravata
18:56 29.01.2013.

U europskim državama su dodatne škole i to posle škole u kojima se uči pismo i jezik iz zemlje porijekla. Svi koji su svjesni i vole svoju domovinu ne žele nikome oduzet domovinu i svi su zadovoljni i ne trebaa dvojezčnih natpisa za narode koji znaju da porijekolo nema pravo na državu iz koje su došli. Takav sličan zakon ima USA i nemaju problema sa došljacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije