Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varšavska

Stjepan Mesić dao podršku prosvjednicima u Varšavskoj

stjepan mesić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/3
23.05.2010.
u 18:59

Bivši predsjednik slaže se s prosvjednicima da gradonačelnik Milan Bandić mora politički odgovarati za ovo što se trenutno događa u Varšavskoj.

Na putu prema Kinu Europa gdje se otvara židovski filmski festival bivši predsjednik Stjepan Mesić na desetak minuta zaustavio se u Varšavskoj i prosvjednicima pružio svoju podršku.

- Rješenje vidim u kompromisu. Institucije moraju odraditi svoj dio posla tako da prosvjednici nemaju niti razloga da demonstriraju. Znate kako pravnici kažu: Bolje mršava nagodba nego debela parnica - rekao je Mesić složivši se s Uršom Raukar, jednom od najistaknutijih prosvjednica da bi bilo najbolje radove prekinuti sve dok spor ne dobije svoj pravorijek na upravnom sudu.

Bivšeg predsjednika pitali smo za kog njegovo srce kuca.

- Ja sam uvijek bio na strani slabijih. Mehanizmi i država na jednoj su strani, a pitanje je gdje je tu pravda. Ja sam za pravdu. Neka se u Zagrebu gradi, neka se otvara radna mjesta, ali pritom se mora poštovati javni interes.

Bivši predsjednik slaže se s prosvjednicima da gradonačelnik Milan Bandić mora politički odgovarati za ovo što se trenutno događa u Varšavskoj.

- Naravno da netko mora snositi odgovornost. Svako pitanje može postati prvorazredno političko pitanje ako se ne reagira na vrijeme. Zamislite da se jedan dan ne odvozi smeće već drugi dan bili bi protesti no za tri ili pet dana to bi preraslo u prvorazredno političko pitanje u gradu. Na žalost pitanje Varšavske pretvorilo se u prvorazredno političko pitanje- rekao je Stjepan Mesić.

Komentara 92

VI
vidimškoj
14:21 24.05.2010.

purgeru@ tebi sigurno ne ide u glavu da ima i normalnih Hrvata koji nisu odgajani u torturi mržnje prema drugim vjerama,boji kože i političke opredjelenosti. Ima,ima ih jako puno na našu sreću a tvoju nesreću.

VI
vidimškoj
14:33 24.05.2010.

livoguza@ izvadi ga iz guze pa se ispravi.Moran se nasmijat jer zbilja nas ima.Kako ide ona pisma ::: malo nas je al smo govn....Nažalost ali je tako.

OB
-obrisani-
14:20 24.05.2010.

..vidimškoj.... pusti sirotinju....taj u tebi vidi mene...inace po njemu sam svi komentatori na forumu, koji pisu protiv zohara,,,valjda se hrani bunikom ..!! ....PONAVLJAM Nisu svi žohari Hercegovci, ali su svi Hercegovci žohari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije