Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani glume

Štefa je prodala kravu i ide u autoškolu

gluma (1)
Ljiljana Risek
31.01.2011.
u 12:00

Publiku su do suza nasmijali stažnjevečki Komedijaši, Lepoglavski pušlek, udruge žena iz Kelemena i Sračinca i mali stažnjevečki glumci

– Tek sad vidim koliko nam je svima potreban smijeh! Zbog kojekakvih problema naš se narod zaboravio smijati, pa su nam večerašnje predstave bile lijek za dušu. Svaka čast našim glumcima! – prokomentirala je, još sva u smijehu, jedna mještanka Stažnjevca, oduševljena sjajnom atmosferom 1. stažnjevečkih dana glume. A nova kulturna manifestacija u ivanečkome kraju održana je u staroj školi, koju su mještani, željni opuštanja i dobrog raspoloženja, ispunili do „pucanja“. Dani glume održani su u organizaciji Glumačke družine Komedijaši, koja djeluje u sklopu Udruge za sport i kulturu.

– Pozornicu smo postavljali cijelu noć, do šest ujutro. Onda smo odspavali nekoliko sati i već u osam ponovno bili ovdje. Želja nam je da mještanima priuštimo malo dobrog raspoloženja, ali i da u goste pozovemo srodne družine iz cijele županije, kod kojih smo dosad gostovali – kazao je predsjednik Udruge za kulturu i sport Nikola Sedlar, ujedno i glavni glumac u već legendarnoj stažnjevečkoj sagi o Štefu i Štefi.

Da je zamisao bila pun pogodak, svjedoči da je mnoštvo gledatelja smijehom do suza i burnim pljeskom popratilo duhovite izvedbe pučkih glumačkih družina. Sjajni domaći Komedijaši izveli su obnovljenu verziju skeča Što tu koga vara i novu predstavu, o Štefi koja je prodala kravu i naumila krenuti u autoškolu. Odlične su bile članice Udruge žena iz Kelemena s predstavom Ljubav na selu, dok je ženski duo iz sračinečke Udruge žena Preslica nagrađen gromkim aplauzom za odličnu izvedbu skeča Fotograf. Publika je grohotala i uz predstavu Čipka Lepoglavskih pušleka, a na kraju su se, kratkim skečom Draga i Dragec, predstavili i najmlađi stažnjevečki glumci – Margareta Ferić i Dinko Đurasek.  

Ponukani odličnim prijmom, Komedijaši su najavili da će idući, 2. stažnjevečki dani glume, biti organizirani kao dvodnevna manifestacija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije