Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojska iselila

Stanje je lošije od očekivanog, a prvi se doseljavaju vatrogasci

Vojarna KC
Marijan Sušenj/PIXSELL
07.02.2011.
u 08:30

Zapušteni će prostor čistiti uposleni na javnim radovima, a djelatnici Komunalca na njemu će početi raditi u ponedjeljak

Predstavnici grada Koprivnice jučer su i službeno preuzeli bivšu vojarnu "Ban Krsto Frankopan" u kojoj će osnovati sveučilišni kampus. Za taj će se projekt morati utrošiti stotine milijuna eura.

– Stanje je lošije nego što smo očekivali jer su neki objekti zbog trogodišnjeg nekorištenja devastirani i trebat će više popravaka, a ne znamo ni u kojem su stanju struja, toplovodi i kotlovnica. S druge strane, neki su objekti u solidnom stanju – kazao je gradonačelnik Zvonimir Mršić. Najavio je tehnički pregled infrastrukturnog i energetskog dijela, nakon čega će uslijediti "kolonizacija.

Prvi će se na prostor vojarne preseliti vatrogasci, no ne prije kraja sezone grijanja. Slijede Državni arhiv i depo knjižnice koji će ujedno činiti i fundus za sveučilišnu biblioteku. Paralelno s tim otvorit će se tehnološki park s novim radnim mjestima, a plan je da se što prije aktiviraju razni potencijali – od poljoprivrednih površina do radiona, benzinske postaje...

– Potencijala ima i za rješavanje trenutnih javnih potreba, ali i za poduzetničke aktivnosti - na primjer, ovdje je golemi vešeraj, pa se može ponuditi Podravki da rublje pere ovdje, a ne u Zagrebu – smatra Mršić, te poziva sve koji imaju ideje o namjeni da se jave.

Grad je dosad razgovarao s čelnicima prehrambeno-biotehnološkog i ekonomskog fakulteta, fakulteta strojarstva i brodogradnje, brodarskog instituta, a intenzivno se radi na utvrđivanju studija i radnih skupina za pisanje kurikuluma.

Zapušteni će prostor čistiti uposleni na javnim radovima, a djelatnici Komunalca na njemu će početi raditi u ponedjeljak.

Građani u vojarnu još ne mogu ući, ulaz čuvaju unajmljeni zaštitari, no uskoro se planira organizirati dan otvorenih vrata, a na to područje bi se mogle preseliti i neke manifestacije.

Ključne riječi

Komentara 1

AB
abendblatt
20:12 07.02.2011.

To ce Mrle kapitalizirati kao i Podravkino odmaraliste u Pirovcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije