Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propala dražba

Stadion u Velikoj nitko ne želi za 66,7 milijuna kuna

kamen
20.05.2010.
u 17:46

U općini Velika razočarani su raspletom oko dražbe nogometnog stadiona, prije svega ponašanjem Hrvatskog nogometnog saveza koji bi, prema njima, trebao imati najveći interes za kupnju stadiona.

Ni drugi pokušaj prodaje nogometnog stadiona Kamen-Ingrada u stečaju na javnoj dražbi na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu nije uspio. Kao i na prvoj javnoj dražbi cijeli kompleks Sportsko rekreacijskog centra Kamen-Ingrada prodavao se za 66,7 milijuna kuna, odnosno za početnu cijenu.

Sud određuje cijenu

– Nismo ni očekivali da se po ovoj cijeni netko javi i kupi stadion. Cijena će biti niža tek na idućoj dražbi, no još ne znamo za koliki postotak. Nju će odrediti Trgovački sud – objasnio je stečajni upravitelj Kamen-Ingrada Ivan Mikić.

U općini Velika razočarani su raspletom oko dražbe nogometnog stadiona, prije svega ponašanjem Hrvatskog nogometnog saveza koji bi, prema njima, trebao imati najveći interes za kupnju stadiona. U Velikoj su, naime, uvjereni da bi bilo najbolje da stadion kupi HNS te da ga koristi za svoje potrebe, za pripreme igrača različitih uzrasta, ali i za igranje službenih utakmica.

– Stadion udovoljava kriterijima UEFA-e za razliku od mnogih stadiona u Hrvatskoj, na kojem se igraju prvoligaške utakmice. Evo, sada je mlada reprezentacija Hrvatske igrala u Varaždinu pred gotovo praznim gledalištem, a da se igralo kod nas sigurno bi bio pun stadion. Na taj način bi nam se pomoglo da nam lakše bude njegovo održavanje – objašnjava načelnik općine Velika Vlado Boban.

Općina nudi kunu

Općina i dalje ostaje pri odluci da će, kada se cijena dovoljno spusti dati ponudu za kupnju stadiona za jednu kunu.

– Općina iz svoga skromnog proračuna daje novac za lokalni klub koji igra u najnižem rangu, Drugoj županijskog ligi, a novac se troši uglavnom za održavanje stadiona, a ne za rad kluba - kaže Boban.

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
08:19 21.05.2010.

kupi li netko ovaj stadion, to će biti poruka nekim novim zecovima, kamenovima, suhopoljima... da mogu slobodno u nove sulude projekte. taj stadion treba sravniti sa zemljom uz izravan televizijski prijenos.

DF
deutz fahr
09:10 21.05.2010.

Zec je potrošio puno novaca na gluposti, ali činjenica je da ovaj stadion i nije tolika glupost, pa stadion ne može nitko uzeti i odnjeti, on ostaje za djecu buduće naraštaje! Pa kad bi se već rušilo, onda treba srušiti stadione koji ne udovoljavaju uvjetima, zašto se na ovom stadionu ne bi igrale neke utakmice reprezentacije, bilo kakve! Ti bi samo rušio, pa de nešto izgradi pa onda ruši!

AB
al bundy
08:01 21.05.2010.

kako je uzasno kad se ovako pljuje po stadionu...covjek ili ljudi su ga napravili...ja cu uzeti pravo da pljujem po drugima tek kad ja sam napravim ovakav stadion...kakav smo mi to narod...da sad isus vidi kako se nabacujemo kamenjem..i svi hoce prvi baciti kamen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije