Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni automobil

Spomenik 'Crveni fićo' oštećen pa nakon 4 mjeseca ide na obnovu

crveni fićo, remont (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/10
26.10.2011.
u 14:20

Fiću će obnoviti, dodatno zaštititi i vratiti na tenk T55 najkasnije za desetak dana, rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Umjetnička instalacija tenka T55 i legendarnog osječkog crvenog fiće koji je stao na put agresorskoj JNA 27. lipnja 1991. na raskrižju Vukovarske i Trpimirove ulice idućih će dana biti bez prepoznatljivog automobila. Crveni je fićo, naime, zbog oštećenja krova i haube, a uz pomoć "pauka" u srijedu ujutro odvezen na sanaciju.

Fiću su, inače, oštetila djeca koja su se rado penjala po tenku i automobilu.

– Fiću ćemo obnoviti, dobit će pojačanja, a postavit ćemo i kamere – objasnio je gradonačelnik Krešimir Bubalo te apelirao na građane da čuvaju uspomenu na građanski otpor srpskom agresoru. Crveni će fićo, koji danas gazi tenk T55, naglasio je Bubalo, na sanaciji biti sedam do 10 dana, odnosno svakako će biti vraćen prije 18. studenog kada će tradicionalno duž Vukovarske ulice biti upaljene svijeće u sjećanje na žrtvu grada heroja. 

– Znamo da će mnogi doći u Osijek gdje će se fotografirati uz fiću te krenuti put Vukovara – dodao je Bubalo.

Umjetnička je instalacija postavljena 27. lipnja 2011., točno 20 godina otkako je tenk JNA pregazio fiću poginulog branitelja Branka Breškića.

Komentara 39

ĆA
ćaćaća
14:36 26.10.2011.

vjerojatno ga oštetila ista ekipa koja ga i prvi puta oštetila..

OB
-obrisani-
14:36 26.10.2011.

U ovoj instalaciji ima onoliko umjetnosti koliko i u mom WC-eu nakon sto se dobro ispraznim ....

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
14:52 26.10.2011.

Zar je to Auto ? Mi pred saborom znamo samo za BMW,WV,Audi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije