Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica smrti

Spomen na prvog hrvatskog predsjednika u Novskoj

tuđman, sjećanje na tuđmana, obljetnica, novska (1)
Željko Gašparović, VLM
10.12.2012.
u 11:51

Uz gradsko stranačko vodstvo, mladež HDZ-a i Zajednice žena „Katarina Zrinski“, svijeće su zapalili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i građani

NOVSKA – Na središnjem novljanskom trgu koji nosi ime po Franji Tuđmanu, ovom velikanu hrvatske povijesti, svake se godine građani, članovi stranke i gradske vlasti, prisjete prvog hrvatskog predsjednika paleći svijeće na godišnjicu njegove smrti. Učinili su to i danas na trinaestu godišnjicu ispred postamenta s Tuđmanovom fotografijom. Uz gradsko stranačko vodstvo, mladež HDZ-a i Zajednicu žena „Katarina Zrinski“, svijeće su zapalili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i građani.

– Svake se godine prisjetimo i paljenjem svijeća u spomen na Franju Tuđmana obilježimo dan smrti pokojnog predsjednika. Njegovo ime nosi središnji novljanski trg jer je Franjo Tuđman bez ikakve sumnje jedini imao viziju ujedinjene Hrvatske i on je otac moderne Hrvatske, naglasio je Antun Vidaković, gradonačelnik i predsjednik gradske i županijske organizacije HDZ-a, koji se danas priključio i dužnosnicima stranke i štovateljima djela pokojnog predsjednika na polaganju vijenaca i svijeća kod posljednjeg počivališta Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Franjo Tuđman pobjedom na prvim višestranačkim izborima krajem devedesetih godina prošlog stoljeća poveo je Hrvatsku prema međunarodnom priznanju. Oslobodilačkim akcijama „Bljesak“ i „Oluja te mirnom reintegracijom hrvatskoga podunavlja, Hrvatska je pod Tuđmanovim vodstvom ostvarila svoju suverenost na cijelom teritoriju. Novljani koji su iskusili sve strahote agresije tijekom Domovinskog rata s poštovanjem se prisjećaju prvog predsjednika Franje Tuđmana koji je u dva navrata boravio u Novskoj.

>> Još ne možemo bez strasti reći što je Tuđman ostavio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije