Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOSTAVLJANJE

Spašene kujice iz "biljske kuće strave" dobro se oporavljaju

Psi (1)
Foto: Udruga pobjede
1/3
01.08.2012.
u 22:34

Terijerka koja je bila zatočena u kućici i šarplaninka privremeno su smještene, pravog udomitelja udruga Pobjede još traži

Kujica Domoslava, kako ju je nazvala njezina monstruozna vlasnica koja ju je, “kazne radi i jer joj je to gušt”, zatvorila u kućicu i objesila na drvo u svojoj kući u Bilju – polako dolazi k sebi. Nakon infuzije koju je godinu stara terijerka zbog dehidracije primila, prolazi kroz terapiju antibioticima. Vratio joj se i apetit, ali zato jer je 10 dana provela na suncu bez hrane i vode, moraju joj jelo “dozirati”.

Žele spasiti i trećeg psa

– Naša volonterka koja je privremeno udomila kujicu samo je rekla da je to jedino terijersko srce moglo izdržati! – kazala nam je predsjednica udruge za zaštitu životinja Pobjede Ivana Crnoja koja je u utorak prekinula agoniju zatočenog psa. Preskočila je ogradu i uz pomoć sjekire razbila zakovanu kućicu i spasila nesretnu životinju. Iz dvorišta žene koju su susjedi danima prije prijavili policiji, spasila je i mladu šarplaninku Donu kojoj su veterinari utvrdili pothranjenost, a koja se također, smještena kod privremene udomiteljice, navikava na život bez lanca.

Satima prije nasilnog ulaska u dvorište kuće pozvali su nadležne očekujući pomoć. Veterinarska inspektorica rekla je da životinja nije zlostavljana i otišla je. Za njom je uskoro otišla i policija jer “dalje nije mogla postupati”.

Za mučenje tek 2000 kuna

Ogorčeni takvim ponašanjem nadležnih, udruga Pobjede u subotu će na Trgu Ante Starčevića u Osijeku održati miran prosvjed.

– U toj kući je zatočen još jedan pas. Životinje i danas unatoč postojećem zakonu bivaju zlostavljane, a nitko ne reagira. Kazne, su minorne i to se mora mijenjati – zaključuje Ivana.

U slučaju da vlasnica pasa i bude kazneno gonjena prijeti joj kazna od najviše šest mjeseci zatvora. U Hrvatskoj je dosad najveću kaznu dobio tek čovjek koji je vilama nasmrt izbo svoga psa. Čovjek koji je upucao rotvajlericu, stavio je u vreću i pretukao jer se micala te bacio u kontejner, a ona to sve preživjela, dobio je tri mjeseca uvjetne kazne i novčanu kaznu od 2000 kuna. Spašenim psima udruga traži novi dom, a javiti se mogu na 095/872-3087.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
patavo
10:05 02.08.2012.

zašto se ne može znati ime tog monstruma od" žene" ili kako da je već nazovem ...fuj kakav gad od čovjeka...zaslužuje takav život kakav je priredila svome psu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije