Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GSS u akciji

Spašen pas koji je 15 dana bio u jami dubljoj od 50 metara

gss
Foto: GSS
13.04.2010.
u 17:24

Matej Mirkac iz GSS-a kaže kako je moguće da je pas u jamu pao, ali vjerojatnije je da je bačen.

PULA - Spasioci Gorske službe spašavanja spasili su iz jame nedaleko od Krnice psa koji je na dubini od 50 metara, prema svemu sudeći, proveo 15-ak dana.

- Dobili smo dojavu iz Centra 112 da je građanin čuo lavež u jami. Kolega Davor Kalčić i ja spustili smo se u jamu gdje smo pronašli psa - kazao nam je Matej Mirkac iz GSS-a.

Vrijeme od 15 dana procijenio je na osnovi nakupljenog psećeg izmeta, a pas je nakon toliko vremena potpuno izgubio kontakt s ljudima.

- Bio je jako uplašen. Jama je i dublja od 50 metara, međutim, on je pao na izbočinu. Dva sata pokušavali smo ga mititi pršutom sve dok se napokon nije približio pa smo ga uspjeli odnijeti na površinu - kaže Mirkac.

Moguće je da je pas u jamu pao, ali vjerojatnije je da je bačen.

- U jami ima dosta smeća koje ljudi bacaju, a pronašli smo i strvinu psa koji očito nije imao sreću da ga netko čuje. Pas se imao čime hraniti i to nam je na kraju otežalo posao - zaključio je Mirkac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije