Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedan zdravlja

Sonja Njunjić i Darinka Jug prve su zagrebačke šampionke zdravlja

šampionke (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/3
13.04.2010.
u 14:57

Zagrepčani se ne brinu dovoljno za svoje zdravlje – upozorava Zvonimir Šostar, pročelnik za zdravstvo.

Jedna je civilna aktivistica koja upozorava na važnost zdrave prehrane, a druga je osnivačica udruge Bicikl i gorljiva pobornica vožnje bicikala u gradu. Sonja Njunjić i Darinka Jug šampionke su zdravlja za 2008./2009. godinu, izabrane prvi put u povijesti Zagreba. Novom titulom okitio ih je u subotu gradonačelnik Milan Bandić u sklopu manifestacije Tjedan zdravlja održane na Zrinjevcu.

– Od 30-ak kandidata izbor je pao na te dvije dame. Ocjenjivački odbor nikako se nije mogao odlučiti za jednu, pa je, s obzirom na to da je to prvi izbor, odlučeno da budu dvije šampionke zdravlja – objasnio je Zvonimir Šostar, pročelnik za zdravstvo.

Za nagradu su šampionke dobile besplatan sistematski pregled i wellness-vikend u Svetom Martinu na Muri. Pri odlučivanju o pobjednicama prevagnulo je i to što obje svojim načinom života utječu i na životne promjene sugrađana. A koliko Zagrepčani zdravo žive, odgovorio je Zvonimir Šostar.

– Iako je Zagreb apsolutno zdrav grad, Zagrepčani se ne brinu dovoljno za svoje zdravlje. Možda oni to sada ne osjećaju, ali osjetit će njihova djeca – smatra Šostar.

Komentara 1

OB
-obrisani-
07:58 16.04.2010.

Njunja izgleda zdravo jedino ako su joj 100 godina. Inače bi joj preporučil sistematski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije