Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hladni radijatori

"Smrzavamo se godinama, a Split sporazumno raskida s Hvidrom!"

sundov
Nino Strmotić/Pixsell
22.02.2012.
u 13:54

Priprema se i poskupljenje centralnog grijanja za korisnike toplane Spinut. Oni u kotaru Blatine – Škrape ne griju se već godinama

Korisnici splitske toplane Blatine Škrape, koji se zbog sukoba s davateljem usluga toplinskog grijanja, poduzećem Hvidra, ne griju već nekoliko zima, usprotivili su se najavljenom sporazumnom raskidanju ugovora između grada Splita i Hvidre. Taj će se prijedlog naći na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak, nakon čega bi se Hvidra opet mogla javiti na novi natječaj iako su se smrzavali i tijekom "sibirske" zime i snijega. Korisnici su u sukobu s Hvidrom od 2007. godine zbog cijene i kvalitete grijanja, što je rezultiralo njihovim otkazivanjem usluge. Nisu zadovoljni ni stanari iz Spinuta gdje toplana radi. Smeta ih što se sprema poskupljenje, koje bi na snagu trebalo stupiti 1. ožujka.

– Stekli su se svi zakonski uvjeti da Hvidra izgubi koncesiju, s obzirom na to da već duže vrijeme ne pruža uslugu pa se pitamo zašto Grad pogoduje koncesionaru sporazumnim raskidom ugovora – pita Neven Cokarić iz Udruge korisnika toplane Blatine – Škrape koji tvrdi da im Grad ne želi pomoći i ne odgovara im na njihove dopise.

Dogradonačelnik Jure Šundov, koji živi u kotaru Blatine – Škrape pa je i sam godinama bez centralnog grijanja, kaže da je Grad učinio sve što je mogao kako bi se riješio dugogodišnji spor između korisnika toplane i Hvidre, ali to im nije pošlo za rukom.

– Želimo sporazumno raskinuti ugovor kako bismo izbjegli sukobe i parničenje, a ako vijećnici odluče drukčije, nemam ništa protiv – kaže Šundov. Što se tiče poskupljenja, kaže kako ga Hvidra traži sukladno propisima i napominje da se podigla cijena naftnim derivatima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije