Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrtništvo

Smjena 
na čelu Udruženja obrtnika grada Novog Marofa

'28.02.2013., Varazdin - Marijo Milak, predsjednik Udruzenja obrtnika Novog Marofa. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
28.02.2013.
u 16:57

Za novog predsjednika je izabran stolar Mario Milak, a bivši predsjednik Dražen Slunjski zatvorio je obrt i više nije član Udruženja

Ortništvu već nekoliko godina diljem Hrvatske ne cvjetaju ruže. Zatvorenih obrta svakim danom je sve više, a tek rijetki se odlučuju na otvaranje novih. Ništa bolja slika nije ni u obrtništvu na području grada Novog Marofa. Uvjeti poslovanja obrtnika sve su teži, pa se mnogi odlučuju na zatvaranje. Naime, u zadnje četiri godine gotovo 80 obrtnika stavilo je ključ u bravu. Među njima je i, sada već bivši, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Novog Marofa Dražen Slunjski.

- Zatvaranjem obrta Dražen Slunjski je izgubio sve funkcije koje je obnašao u Obrtničkoj komori. To je i bio razlog zašto su održani izvanredni izbori za novo vodstvo Udruženja obrtnika Novog Marofa - rekao je predsjednik Mario Milak. Riječ je o mladom obrtniku, stolaru, koji dolazi iz ugledne obrtničke obitelji.

- Nikome u obrtništvu danas nije lako. Nažalost, i naš bivši predsjednik je morao zatvoriti. To je još jedan dokaz da država mora puno više pozornosti posvetiti obrtništvu i pomoći mu da se osnaži. Žalosno je da država pomaže poduzeća kojima poticaju nisu potrebni - rekao je Milak.

Međutim, u javnosti su se nedavno pojavile informacije o tome da je bilo nepravilnosti kod smjene bivšeg predsjednika Dražena Slunjskog. U telefonskom razgovoru on nam je potvrdio da stanje u obrtništvu nije dobro i da više nije član Obrtničke komore, pa ni udruženja obrtnika. Obrt je zatvorio i kaže da bi bilo nekorektno govoriti o stanju u udruženju čiji više nije član.

 

Komentara 1

IV
ivo2
13:12 03.03.2013.

Zato kaj sam komentiral slucaj L.O.P.O.V.A slunjskog Vi me blokirate, ocito da ste i VI HNS-ovi G.U.Z.O.L.I.Z.I Pogledajte kaj politika radi i krade u Novom Marofu gdje je HNS na vlasti!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije