Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na birališta

Smijenjeni SDP-ovci uz pomoć vijećnika HDZ-a ruše načelnicu

'18.08.2010., Pribislavec- Oporba zeli srusiti nacelnicu Visnju Ivacic, jer kako tvrde ne radi dobro. Nacelnica opcine Pribislavec, Visnja Ivacic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
26.02.2011.
u 10:13

- Svi oni žele zaustaviti daljnji razvitak općine - kaže načelnica Ivačić, koju podržavaju HSLS i Stranka rada - Hrvatski laburisti

 

PRIBISLAVEC - Mještani Pribislavca, njih 2449, u nedjelju izlaze na referendum, prvi u Hrvatskoj nakon neposrednih lokalnih izbora 2009. godina. Izjašnjavat će se o razrješenju HNS-ove općinske načelnice Višnje Ivačić koju želi smijeniti šestero od 11 općinskih vijećnika.

 - Referendum se raspisuje zbog učestalog kršenja odluka Općinskog vijeća i statuta. Potpisala je više štetnih ugovora, preuzela obvezu izdavanja financijskog jamstva bez suglasnosti Vijeća, kršila je prijašnje odluke o izgradnji škole... - niže razloge predsjednik Općinskog vijeća Ivica Lesjak, vijećnik HDZ-a koji se u kolovozu priklonio vijećnicima SDP-a, pa su zajedno preuzeli vlast u Općinskom vijeću i počeli "rešetati" načelnicu. Na zahtjev županijskog SDP-a uskoro je raspušten cijeli općinski ogranak te stranke zbog “narušenih međuljudskih odnosa”, pa troje vijećnika predvođenih bivšim načelnikom Rajkom Grkavcem sad djeluju kao nezavisni. Načelnica Ivačić kaže da probleme radi skupina od šest interesno povezanih vijećnika. Siva eminencija je, uvjerena je, nezavisni vijećnik Miroslav Peršić, koji ju je nazvao “malim Sanaderom”. - Svi oni žele zaustaviti daljnji razvitak općine - kaže Ivačić, koju podržavaju HSLS i Stranka rada - Hrvatski laburisti. Vijećnici oko načelnice uvjereni su se referendumom želi skrenuti pozornost od nezakonitih odluka i poteza bivšeg načenika Grkavca. Točan trošak referenduma još se ne zna, a govori se o brojkama od 35 do 120.000 kuna, koliko će trebati ako se raspišu novi izbori. (ibe/VLM)

Ključne riječi

Komentara 8

VI
Vito
08:16 27.02.2011.

Točan trošak referenduma još se ne zna, a govori se o brojkama od 35 do 120.000 kuna, Ako trošak bude 35 kuna onda je to dobro. Ali, ako bude 120.000 kuna onda se treba zapitati tko stvarno želi građanima boljitak.

ZA
zagorec1
13:07 27.02.2011.

Čačic i lesar jedno te isto tj stranke jako niskog morala tj lopovi jos veci nego hdz!

JS
ja sam gladan
10:20 26.02.2011.

Pa baba je iz HNS-a. Zašto je ne zovu mali Čačić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije