Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 ključnih točaka

Skupština ili Bandić: Odlučujuća bitka za zagrebački proračun

'10.03.2011., Gradska skupstina, Cirilometodska 5, Zagreb - 22. sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba. Gradonacelnik Milan Bandic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
18.12.2011.
u 20:06

Gradonačelnik je prihvatio sve amandmane skupštinskih zastupnika, pa i onaj o cijeni vrtića zbog kojeg ratuju mjesecima

Pada li ili prolazi zagrebački proračun odlučuje se sutra na sjednici Gradske skupštine Zagreba. Iako je gradonačelnik Milan Bandić prihvatio sve amandmane skupštinskih zastupnika, uključujući i onaj o cijeni vrtića zbog koje se na relaciji Skupština – gradonačelnik već mjesecima ratuje, još je mnogo toga na dnevnom redu o čemu se gradske vlasti moraju složiti.

Raspravljat će o 40 točaka, među kojima su imenovanja ravnatelja kulturnih ustanova, kupnja i prodaja gradskih zemljišta, izvješće o stanju gradske imovine te brojne druge.

Turbulentna sjednica

Iako će sjednica Skupštine zasigurno biti turbulentna, puna teških riječi, kako kaže Josip Kregar, zamjenik predsjednika Gradske skupštine, proračun će vjerojatno proći jer je tako najbolje za sve.

– I u jednom i u drugom slučaju borba se nastavlja, no ako proračun ne prođe, gradonačelnik će kontrolirati borbu. On je prihvatio sve amandmane i postoji velika vjerojatnost da Skupština dobije sve što je tražila, u suprotnom, ako proračun ne prođe, Skupština se raspušta. No, što će se točno dogoditi, ja ne znam – objasnio je Kregar.

Igor Rađenović, predsjednik Odbora za financije zagrebačke Gradske skupštine, smatra da je proračun od 6,650 milijardi kuna predložen na prethodnoj sjednici prihvatljiv.

Financijski problemi

– Odbor za financije zaključio je da je ovo uravnotežen proračun i ne znam koji drugi bi u ovoj situaciji bio dobar. Ako on kao takav ne prođe, ulazimo u financijske probleme čije posljedice ne znamo – kazao je kratko Rađenović

Komentara 15

DE
demokršćanin
21:31 18.12.2011.

ZABORAVNI BANDIĆ! Opravdavanje neminovnog poskupljenja komunalija u Gradu Zagrebu opravdava usporedbom cijena istih u ostalim velikim gradovima Hrvatske.Zaboravio je samo da je PRIREZ U ZAGREBU 18 % kakvog nema tako visokog niti u jednom gradu Hrvatske.No poznato je njegovo uvijek prisutno nespominjanje istinitih činjenica.

SS
stric slavko
21:57 18.12.2011.

dečki iz gradske skupštine čuvajtew se onoga koji trči dnevno deset km i radi 16 sati

CH
chemica
21:12 18.12.2011.

Mene više zanima jesu li SDP-ovcima isto tako prihvatljiva poskupljenja koja spominje taj njihov Bandić? Budžet će spašavati preko poskupljenja komunalija, umjesto da počnu s masovnim otpuštanjima rođa i zemljaka koje je \"kum\" pozapošljavao u proteklih desetak godina. Mada, tko će više znat jel je netko dobio posao zbog porijekla ili članstva u SDP-u. Sve se to tako lijepo promiješalo i premrežilo. Čemu uznemiravati \"biračku bazu\"? SDP-ovci da otpuštaju SDP-ovce. Smak svijeta! Pa to ni HDZ nije radio. Lakše je poslati člana vlastite zločinačke organizacije u zatvor nego mu uvaljati otkaz. Manja je \"politička šteta\". Ionako, platit će bedaci. Još imaju s čim. Za sad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije