Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studenti u rijeci

Školarine na Ekonomiji u Rijeci poskupjele na 16.500 kn

studenti Rijeka (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
01.09.2012.
u 23:00

Studenti sumnjaju da je na ovaj način fakultet izigrao Ministarstvo obrazovanja i Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, koji su mu smanjili kvotu za upis studenata kako bi se ispunili uvjeti bolonjskog procesa

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci školarina je poskupjela na čak 16.500 kuna! Nezadovoljni studenti upozoravaju da je novom odlukom poništen pravilnik prema kojem su upisali fakultet i prema kojem još uvijek nisu prešli dopušteno vrijeme studiranja. Tako sada student koji pet godina studira trogodišnji preddiplomski studij, što mu je dopušteno pravilnikom prema kojem je upisao fakultet, mora za nastavak studija platiti 5500 kuna školarine plus 5500 kuna participacije, a student koji studira šest godina mora platiti 5500 kuna školarine plus dvostruku participaciju od 11.000 kuna.

Studenti sumnjaju da je na ovaj način fakultet izigrao Ministarstvo obrazovanja i Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, koji su mu smanjili kvotu za upis studenata kako bi se ispunili uvjeti bolonjskog procesa i normalizirao omjer studenata i profesora te na ovaj način želi namaknuti novac koji je izgubio manjim brojem upisanih studenata.

– Senat je odluku usvojio 19. lipnja, a Fakultet objavio tek 19. srpnja. Tijekom tog razdoblja prošli su rokovi za predavanje zahtjeva za prijelaz na pojedine fakultete ili veleučilišta – razočarani su studenti.

Komentara 6

MI
Mirisna
11:26 02.09.2012.

Policija u Čileu uhitila je 139 osoba - mahom mladih studenata u tinejdžerskoj dobi koji su pokrenuli okupaciju 3 škole na prostoru glavnog grada Santiago. Pri ulasku policije u zgrade izbili su nasilni sukobi, prenosi BBC. Okupacija je dio kontinuiranog prosvjeda protiv državne obrazovane politike za koju studenti tvrde da favorizira isključivo privatne fakultete koji su za većinu stanovništva financijski nedostižni. Studenti u Čileu već mjesecima prosvjeduju tražeći besplatno, kvalitetno, javno obrazovanje za svih.

CH
chino49
11:36 02.09.2012.

Potpuno su izigrali studente, pa tko to može platiti. To je ucjena, ak ne možeš platit, ne možeš dobiti diplomu. Pravilo koje uvijek vrijedi je da student završava po pravilima po kojima je upisao fakultet. Budimo realni tih 5000 koje su vanredni studenti npr. u Bjelovarskoj podružnici ovog fakulteta davali išli su drito u profesorske đepove, ni u kakvu kvalitetu. Sad su našli način kako da iskamče još više. Trebalo bi im suditi za prevaru i ucjenu

KU
kuhananogica
13:19 02.09.2012.

- za sve je kriv HDZ i pomrčina sunca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije