Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastrosajam

Sirevi, med i kulen na trpezi Proizvoda hrvatskog sela

proizvodi hrvatskog sela
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
26.03.2010.
u 16:50

9. po redu sajam Proizvoda hrvatskog sela održava se u Boćarskom domu od 26. do 28. ožujka.

Danas je u Boćarskom domu Zrinjevac otvoren 9. po redu sajam Proizvodi hrvatskog sela. Manifestacija koja okuplja oko 350 poljoprivrednih proizvođača iz čitave Hrvatske najvažniji je seljački sajam u državi.

Posjetitelji će do nedjelje, 28. ožujka, imati priliku kušati i kupiti tradicijske domaće proizvode visoke kvalitete po pristupačnim cijenama. Zagorske purice po cijeni od 65 kuna po kilogramu, drniški pršut za 100 kuna po kilogramu, pancete, maslinovo ulje za 80 kuna, zlijevanke od koprive, domaće ječmene kaše, medarski proizvodi, vino od maslačka za 30 kuna, ljekoviti likeri i rakije, samo su djelić bogatoga gastronomskog naslijeđa koje je svoje mjesto našlo u Boćarskom.

Kako nam je rekao Dragutin Volarić s obiteljskog gospodarstva koji na sajmu sudjeluje od početka:
- Ako vam se netko sviđa, darujte mu cvijet. Ako nekog volite, darujte mu tisuće cvjetova koji se nalaze u bočici meda. Tako, osim što možete omirisati cvijeće, možete ga i okusiti - rekao je Volarić, na čijem se štandu može naći med, pića na bazi meda, vosak, propolis i pelud. On je jedan od 400 registriranih proizvođača medarskih proizvoda u Hrvatskoj.

Uz medne proizvode, poput rijetkog mednog ocata ili likera od meda poljoprivrednog obrta "Prominka" koji je na američkom sveučilištu San Diego proglašen za najzdravije alkoholno piće, može se naći širok izbor kravljih i kozjih sireva obogaćenih travama i paprom. Poseban paviljon Boćarskog doma rezerviran je za mesne proizvode gdje se može naći gotovo sve - od dalmatinske pancete do slavonskog kulena, kobasica, krvavica i čvaraka.

Osim uživati u hrani i piću, sladokusci će imati priliku vidjeti i pripremu tradicijskih proizvoda. Ulaz je na sajam besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije