Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez svijesti

Sin u snijegu pronašao majku (85) bez tlaka, uspješno se oporavlja!

snijeg, gss (1)
Foto: HGSS/PIXSELL
1/6
05.02.2012.
u 14:10

Osim što je bila bez svijesti, pothlađena i gotovo bez tlaka kada je dovezena u jedinicu intenzivnog liječenja, imala je i izrazito usporen rad srca

Staricu od 85 godina jučer oko podneva pronašao je u snijegu njezin sin pokraj kuće u mjestu Kaočine na području Miljevaca. Starica je bila bez svijesti i u stanju opasnom po život. Kada ju je hitna medicinska pomoć iz Drniša dovezla u Šibenik imala je tjelesnu temperaturu od samo 27 stupnjeva i nemjerljivi tlak. No, starica je preživjela i štoviše uspješno se oporavlja!

Ovu nevjerojatnu priču potvrdili su nam u šibenskoj bolnici dodajući da je starica, koja je inače i dijabetičarka, osim što je bila bez svijesti, pothlađena i gotovo bez tlaka kada je dovezena u jedinicu intenzivnog liječenja, imala i izrazito usporen rad srca.

- Sada je pri svijesti i normalno jede i pije. Prebacili smo je na odjel interne i sve je bolje i bolje - rečeno nam je u šibenskoj bolnici dodajući da je zbog smrzavanja u šibenskoj bolnici zaprimljen i jedan beskućnik koji se sada oporavlja.

U Šibeniku u kojem je proglašena elementarna nepogoda ni u ponedjeljak neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama. Ipak, još je teže stanje u Kninu i selima oko tog grada, ali i oko Drniša, gdje su bili doslovno zameteni u snijegu i odsječeni od svijeta. Tek su uz pomoć vojske s mehanizacijom odblokirano je u subotu kasno navečer cesta Knin-Drniš, a deblokada sela Promine odvijala se u nedjelju ujutro. Tek tada se uspjelo doći do uglavnom starijih stanovnika o kojima gotovo nitko nije imao informaciju tri dana. Tijekom snježnog nevremena nekoliko je pacijenata s kninskog područja prebačeno na dijalizu u Šibenik.

Pripadnici Oružanih snaga RH i djelatnici Hrvatskih cesta i dalje rade na pročišćavanju cesta na području općina Kistanje te se probijaju do, za sada odsječenog naselja, Ležajići. U tijeku je čišćenje drniškog zaleđa. Na području županije nema većih prekida u opskrbi s vodom i strujom.

Stanje se normaliziralo i na zadarskom području gdje je kao i u šibenskom zaleđu bilo problema oko opskrbe električnom energijom. Problemi su i dalje na lokalnim cestama, naročito kod Benkovca, Gračaca, Obrovca i Stankovaca. Opskrba električnom energijom je normalizirana, osim u nekim selima u okolici Benkovca i Obrovca.

Komentara 8

OB
-obrisani-
16:12 05.02.2012.

Ovo je radosna vijest, bas mi drago da sam naisao na ovaj clanak, uljepsao mi je dan. Zima je zdrava treba se samo dobro obuc najvaznije je dobro zastititi noge i glavu piti bogato hladnu cistu vodu, kako je kodd vas bogata klorom ja bi vam preporucio da ju kuhate i drzite u frizideru. Volim zimu zavidan sam vam kad vidim prekrasnu Hrvatsku prekrivenom snijegom sto je sasvom normalno za ovo godisnje doba. Ako morate van i pjeske ste hodajte kroz parkove tamo vam nece biti tako hladno a i manje puse, izbjegavajte koliko je moguce hodat po otvorenom. Jucer prosetao malo na posao da pomognem nekoliko sati mojim kolegama bilo -21 a danas je toplo - 12 bez vjetra

OB
-obrisani-
16:39 05.02.2012.

Hrvatska pod snijegom KAO u bajki, kakva drzava, kakva drzava 1200 otoka prekrasno cisto more, zimi pod snijegom, ma dragi ljudi Hrvatska je Raj na zemaljskoj kugli kakva drzava jedina, jedina na svijetu a vi, a vi hrlite u EU i poklanjate im vas teritori samo tako aja baja decki ne valja vam posao

EU
eurobanana
15:17 05.02.2012.

*** deleted by admin ***

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije