Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi za Marof

Šic na bic od Novog Marofa do Kalnika i natrag

sic na bic
Privatna arhiva
29.06.2011.
u 10:16

– Prema našim saznanjima Šic na bic postala je najatraktivnija rekreativna biciklijada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj – ističu Mladi za Marof

Udruga Mladi za Marof u subotu 2. srpnja organizira šestu novomarofsku biciklijadu Šic na bic, koja se ove godine održava pod motom "Kilometri se nižu, biciklisti stižu!“. Okupljanje počinje u 8 sati na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu,  a start je u 10 sati. Biciklisti kreću prema Ključu te općini Ljubešćica, dok će makadamskom dionicom naselja Ljubelj u popodnevnim satima stići na poznato planinarsko izletište Kalnik. Tamo će  u novouređenom planinarskom domu biti organiziran zajednički ručak. Nakon odmora, biciklisti će se uputiti prema općini Gornja Rijeka te kroz Sudovec i Kipišće vratiti u Novi Marof.

Biciklijada se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa. Ove godine pokrovitelji su i Općina Gornja Rijeka, Ljubeška mladež te Turistička zajednica općine Kalnik. Za bicikliste će brinuti Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof sa svojom mladom ekipom prve pomoći, za prometnu sigurnost brinu se djelatnici IV. policijske postaje Novi Marof, dok će oko bicikala brigu voditi članovi novomarofskog brdsko-biciklističkog kluba Maraton.

– Prema našim saznanjima Šic na bic postala je najatraktivnija rekreativna biciklijada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Okuplja više stotina biciklista koji "klače" četrdesetak kilometara po pitomom krajoliku šire okolice Novog Marofa i okolnih gradova i općina. Šic na bic postaje događaj od iznimnog interesa javnosti kao festival dobre atmosfere i zajedništva, a glas o toj biciklijadi pronio se daleko izvan granica Novog Marofa. Posjećuju ga kako lokalni klinci, tako i „vremešniji bajkeri“ , kako su sebe lani nazvala dva simpatična biciklista iz Zagreba. Međutim nisu oni bili jedini „nemarofčani“ – bilo je tu gostiju iz Zeline, Varaždina, Čakovca, Visokog, Križevaca ... 

MZM poziva sve uzraste da se spreme se za još jedan nezaboravni cjelodnevni provod na dva kotača – istaknuli su organizatori.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije