Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

SDP zabranio svojim članovima da govore o Podravki

sdp
Marijan Sušenj/PIXSELL
01.10.2013.
u 10:00

Jača od dviju sukobljenih struja u SDP-u želi poštedjeti svoga mentora, šefa Podravkine uprave, od novih napada ‘protumršićevaca’

Gradski odbor SDP-a u Koprivnici donio je službenu odluku kojom svim članovima, a pogotovo članovima vodstva, zabranjuje bilo kakve javne istupe koji bi imali ikakve veze s prehrambenom kompanijom Podravkom.

Odluku bez presedana GO je donio mjesec dana prije unutarstranačkih izbora na kojima će svi članovi SDP-a iz Koprivnice birati novo gradsko vodstvo.

Motiv

Činu kojim je vladajuća stranka u Koprivnici u svoje redove službeno uvela cenzuru i verbalni delikt nije teško otkriti motivaciju. Jača od dviju sukobljenih struja u koprivničkome SDP-u, ona pod kontrolom bivšega gradonačelnika Zvonimira Mršića, koji je lani instaliran na mjesto šefa Podravkine uprave, svog mentora želi zaštiti od novih napada slabije struje, koja želi “demršićizirati” stranku.

Potonju struju predvode saborski zastupnik i neuspio kandidat za župana, šef županijskog SDP-a Darko Ledinski te doministar i aktualni šef koprivničkog SDP-a Dražen Pros. Njih su dvojica u dva navrata u posljednjih nekoliko mjeseci davali izjave o Podravki – prvi put kad je šefu uprave povećana plaća, a drugi put kad mu je isplaćen menadžerski bonus.

I dok je zabrana daljnjih istupa prošla na gradskoj razini, na kojoj su “mršićevci” u većini, stvar je, kako doznajemo, propala na Županijskom odboru SDP-a, u kojemu prevažu “protumršićevci”.

Tajni sastanak

Tako je nastala apsurdna situacija da, primjerice, šef gradskog SDP-a više ne smije ni zucnuti o Podravki ne želi li snositi sankcije, dok za županijskoga šefa stranke tako što, barem službeno, ne vrijedi.

Je li sam Mršić inicirao zabranu istupa partijskih drugova o Podravki kako bi bio pošteđen kritika o tome da se njegovo ponašanje kosi sa socijaldemokratskom načelima kakva je zastupao sve do odlaska u prehrambenu kompaniju, nije poznato. No, vijest koju je jučer objavio lokalni tjednik Podravski list svjedoči kako se on i iz menadžerske fotelje i dalje bavi politikom.

U petak su se u tajnosti, u stranačkim prostorijama u Svilarskoj ulici, sastali Mršić, Pros i Ledinski. Teme su, navodno, bile unutarstranački izbori i sukob u stranci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije