Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovarski hdz:

'SDP i SDSS onemogućuju izjašnjavanje vijećnika o ćirilici'

HDZ, zastava (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
21.03.2013.
u 20:24

Ćlanovi HSP-a dr. Ante Starčević također su istaknuli da je još jednom na vidjelo izašla koalicija SDP-SDSS.

VUKOVAR – Dan poslije burne sjednice Gradskog vijeća na kojoj nije donesen novi Statut grada Vukovara, s obzirom na to da je svoj prijedlog Statuta gradonačelnik Vukovara Željko Sabo povukao s dnevnog reda, vukovarski HDZ održao je konferenciju za novinare.

– Posljednja sjednica Gradskog vijeća grada Vukovara pokazala je da SDP u suradnji sa SDSS-om nastavlja s dosadašnjom praksom izbjegavanja iznošenja stavova u vezi s uvođenjem srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenu uporabu grada Vukovara. Koristeći se raznim makinacijama, stavljanjem prekomjernog broja točaka dnevnog reda, traženjem proceduralnih pogrešaka, pripremom zajedničkog nastupa na sve moguće načine, članovi SDP-a i SDSS-a nastoje onemogućiti otvoreno izjašnjavanje gradskih vijećnika s tim u vezi, a zapravo jasno poručuju da žele i rade sve što mogu da bi srpski jezik i ćirilično pismo ušli u službenu uporabu – navode iz vukovarskog HDZ-a, čiji su vijećnici nezadovoljni odlukom gradonačelnika napustili sjednicu.

Spomenuli su i odluku vijećnika koji su ostali na sjednici vijeća po kojoj je zaključena nagodba imovinsko-pravnih odnosa na katastarskoj čestici 1640/1, na kojoj se nalazi objekt koji koristi Generalni konzulat Republike Srbije. Prema toj odluci, grad će isplatiti 1,375.689,40 kn Mili i Milenku Zgonjani koji su Ugovorom o davanju građevinskog zemljišta na "korišćenje" od 15. 9.1993. godine bespravno izgradili objekt na navedenoj čestici.

Konferenciju za novinare održali su i članovi HSP-a dr. Ante Starčević koji su također istaknuli da je još jednom na vidjelo izašla koalicija SDP-SDSS.

– Naš amandman nije ušao u raspravu jer nije, kako je rečeno, u skladu s poslovnikom. Međutim, ja isto tako postavljam pitanje kako je moguće da se bilo koji amandman podnese 15 dana prije održavanja sjednice vijeća kada smo materijale za sjednicu, na kojoj smo i saznali kakav će biti dnevni red, dobili sedam dana prije same sjednice – rekao je Pavliček. 

>> Vukovar: 200-ak ljudi prosvjedovalo protiv ćirilice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije